2017 m. sausio 30 d. 12:38 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Po vienu stogu – trys sporto šakos

28-ųjų „Žalgirio“ draugijos žiemos žaidynių šaškių, šachmatų ir stalo teniso varžybos aštuntą kartą buvo surengtos Alytuje. Čia netrūko ir naujovių.

Žalgiriada Alytuje.
Marytės Marcinkevičiūtės ir Stefano Milčevičiaus nuotr.
Žalgiriada Alytuje.
   
„Žalgirio“ draugijos generalinis sekretorius, žaidynių vyr. teisėjas Vytas Nėnius išskyrė Aytaus sporto rūmų tinkamumą žalgiriadai. Čia viskas vienoje vietoje: stalo teniso varžyboms buvo skirta pagrindinė rūmų arena, o šachmatų ir šaškių varžybos vyko visai greta erdviose patalpose. Vietoje - ir maitinimas. 

„Sportininkus aptarnavo patyrusios teisėjų brigados, kurios viską derino labai operatyviai. Džiaugiamės augančiu komandų skaičiumi. Į žaidynes suvažiavo ir iš naujų Lietuvos gyvenviečių, ko nebūdavo ankstesniais metais. Dalyvaujančiųjų komandų geografija gana plati. Per šachmatų varžybas atsirado naujovė – ELO reitingas, tai tarptautinis turnyro pripažinimas. Šiemetinės draugijos žiemos žaidynės mums tikrai pavyko“, - sakė V. Nėnius. 
 
Per iškilmingą varžybų atidarymą sportininkus sveikino Alytaus mero pavaduotoja Valė Gibienė, kuri ypač džiaugėsi, jog Alytui jau aštuntą kartą buvo patikėta rengti žalgiriečių žaidynės, Lietuvos stalo teniso federacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša ir žaidynių vyr. teisėjas V. Nėnius. 

Stalo tenisas. Rungtyniavo apie 80 sportininkų, kurie atstovavo 8 miestų ir 17 rajonų komandoms. Tai – žaidynių rekordas.  Todėl ir varžybos užsitęsė iki vėlaus vakaro.

Tarp dalyvių - pajėgus panevėžietis Povilas Bagužis, kuris niekada nepraleidžia žalgiriečių žiemos žaidynių, meistriškumu išsiskyrė ir Vilniaus II komandos žaidėja Ligita Sakavičienė. 

Varžybas aptarnavo solidi tarptautinės kategorijos teisėjų brigada: varžybų vyr. teisėjas - alytiškis Zenonas Gramackas, arbitrai vilniečiai Gediminas Gataveckas ir  Arvydas Litvinas, kauniečiai Kazimieras Gaigalis ir Romas Stankevičius  bei marijampolietis Aloyzas Budrys. 
 
Pasak A. Litvino, kuris yra teisėjavęs pasaulio ir Europos čempionatuose, Pasaulio taurės varžybose, niekas neabejojo, kad miestų grupėje nugalės Vilniaus stalo tenisininkai, kuriems atstovavo net trys komandos. 

Rajonų grupėje po dvi komandas atstovavo Varėnai, Lazdijams, Prienams, Šalčininkams ir Utenai. 

Per pogrupio varžybas miestų grupėje pačios atkakliausias buvo Vilniaus II ir Panevėžio komandų susitikimas, kurį 3:2 laimėjo vilniečiai. 

Vilniaus II komanda (broliai Vladas ir Raimondas Žižiai bei Ligita Sakavičienė) ir toliau žaidė pergalingai ir tapo nugalėtoja  miestų grupėje. 

Tai jau trečioji vilniečių pergalė žaidynėse. „Keturios komandos buvo labai lygios, visi susitikimai atkaklūs. Tačiau mums pavyko nugalėti visus varžovus po 3:1. Visi mūsų žaidėjai pelnė taškų“, - džiaugėsi privačioje transporto kompanijoje dirbanti L. Sakavičienė. 

Individualia veikla užsiimantis Raimondas Žižys  ir jo brolis vadybininkas Vladas sportinį kelią pradėjo prieš 12 metų pas trenerį Helmutą Lisiną, o dabar treniruojasi savarankiškai.        

Pagrindiniai vilniečių varžovai panevėžiečiai (Bronius Kišūnas, Povilas Bagužis ir Ligita Vielienė) liko antri, o trečia -  Vilniaus I komanda. 

„Mes esame patenkinti antrąja vieta, bet mūsų netenkino varžybų ratų sistema.  Jeigu varžybų formatas būtų kitoks, tai ir kova būtų susiklosčiusi kitaip“, - guodėsi P. Bagužis. 

Rajonų grupėje, kaip ir praėjusiais metais, nugalėtojais tapo Lazdijų r. komanda. Antri – Klaipėdos r. sportininkai, o treti – širvintiškiai.

Nugalėtojų komandos žaidėjas, Lazdijų autobusų parko vairuotojas Jonas Vigraitis teigė, kad šįkart didžiausias krūvis teko jam ir Tomui Urbonavičiui, o mergina (studentė Rūta Šemetaitė) buvo silpnesnė ir nepelnė taškų. 

Visus susitikimus laimėjo Seirijuose savo verslą turintis T. Urbonavičius, o J. Vigraitis tesuklupo vieną kartą. 

Lemiamą kovą Lazdijų stalo tenisininkai žaidė su Klaipėdos r. komanda ir ją nugalėjo 3:2. „Žaisti buvo vienas malonumas, tiesiog pasakiški alytiškių stalai“, - sakė J. Vigraitis. 

Per žaidynes buvo žaidžiama prie 10 stalų. Alytaus savivaldybė praėjusiais metais  nupirko stalų, o šiemet – užtvarėlių, staliukų teisėjams, skaitytuvų. 

Vasarį laukiama siunta iš Vokietijos, kur sportinį inventorių papildys dar daugiau „Donic“ skaitytuvų, rankšluostinių.   

„Pirmus metus turime sukomplektuotą visą stacionarų stalo teniso inventorių, kuris neiškeliaus iš Sporto rūmų.  Anksčiau sportinį inventorių susiveždavome iš įvairių įmonių ir organizacijų,  pykdavo vadovai ir treneriai, nes sportinis inventorius būdavo laužomas, įbraižomas. Dabar teniso stalų iš niekur nereikės atsivežti, jis liks Sporto rūmuose rengti įvairias stalo teniso varžybas“, - sakė Z. Gramackas. 
 
Jau kitą dieną po žaidynių pirmą kartą Sporto rūmuose vyko atviras Alytaus stalo teniso čempionatas, kuriame dalyvavo aplinkinių miestų ir rajono komandos.  

Žalgiriados stalo teniso kovas atidžiai stebėjęs Lietuvos stalo teniso federacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša akcentavo, kad jose rungtyniavo įvairaus lygio sportininkai. 

„Buvo ir jaunesnių žaidėjų, buvo ir mano amžininkų. Su metais už save vyresniu panevėžiečiu Povilu Bagužiu anksčiau dalyvaudavome visuose Lietuvos čempionatuose. Iki šių dienų jis vis dar žaidžia: važinėja į Europos ir pasaulio veteranų čempionatus, per žalgiriečių žaidynėse įveikė už save jaunesnius varžovus. Kaip ir lauko tenise, mūsų sportininkai, kurie aktyviai nesitreniravo anksčiau, bet, būdami 25-30 metų, pradėjo žaisti ir dabar siekia tam tikrų rezultatų“, - sakė R. Balaiša. 

Ar tokios žaidynės reikalingos?  
Ir kalbos nėra – labai reikalingos ir ypač kai jos taip gerai organizuotos. Alytaus sporto rūmai atitinka tarptautinis reikalavimus, puikus apšvietimas, kuris dažniausiai neatitinka kitose sporto salėse. Turi būti mažiausiai 600 liuksų. Teisėjavo net šeši tarptautinės kategorijos teisėjai. Tiesa, trūksta dar kai kurių niuansų. Kad kamuoliukai nesimaišytų, tarp stalų turi būti aptvertos zonos.

Tad Alytuje galėtų būti rengiamos ir aukšto lygio varžybos? 
Taip. Iš pradžių čia 2018-aisiais planuosime Lietuvos čempionatą, kuris šiemet vyks Vilniuje, o 2020-aisiais – Šiaurės šalių čempionatą, kuris vyksta kas porą metų. 
 
Ir praėjusiais metais, ir šiemet buvote „Žalgirio“ draugijos žaidynių svečias, kuo jums patrauklios šios žaidynės?
Per žaidynes ne tik puiki atmosfera. Kai pradėjau treniruotis ir dalyvauti varžybose, visą laiką buvau žalgirietis. 
 
Šviesaus atminimo mano mama Bronė Balaišienė iš pradžių buvo „Spartako“ draugijos stalo tenisininkė, o to perėjo į „Žalgirį“ ir visi jos auklėtiniai buvo žalgiriečiai. 

Taigi, man „Žalgiris“ – gimtoji draugija, jai mano didžiausi sentimentai. Puikiai  prisimenu, dar kada Vytas Nėnius atėjo vadovauti šiai draugijai.  Dabar per žaidynes buvo malonu susitikti savo amžininkus, kurie ištikimi šiai draugijai. 



Šachmatai. Varžybose dalyvavo 17 moterų ir 41 vyras. Pasak varžybų vyr. teisėjo, tarptautinio arbitro ir profesionalaus trenerio Jono Sidabro, šiemet papildomai buvo sugalvota antroji grupė, kurioje galėjo žaisti šachmatininkai, turintys labai mažą reitinga arba iš viso jo neturintys. 

Geriausiai pasirodžiusiems sportininkams buvo įsteigti specialūs prizai. Moterų antroje grupėje nugalėtoja tapo trakietė Rasa Strunkienė, aplenkusi marijampolietę Astą Kvederavičienę ir raseiniškę Svetlaną Gvazdiovą.  

Vyrų grupėje pirmas buvo ignalinietis Michailas Špakovas, o po jo liko elektrėniškis Justinas Zykas ir druskininkietis Romanas Abromavičius. 

Pirmoje grupėje geriausiųjų trejetas toks: moterys – 1. Daiva Dieninė (Klaipėdos r.), 2. Virginija Savickienė (Ukmergė), 3. Rasa Strunkienė (Trakai).

Vyrai – 1. Artūras Mecelis (Ukmergė), 2. Artūras Taučius (Klaipėdos r.), 3. Jonas Kubilius (Raseiniai). 

Komandomis. Moterys ir vyrai - 1. Ukmergė, 2. Klaipėdos r., 3. Vilnius. 

Kaip teigė žaidynių laimėtoja, Klaipėdos r. šachmatininkė Daiva Dieninė, šachmatais žaidžianti nuo šešerių metų, su komanda žaidynėse debiutavo prieš 11 metų ir užėmė antrą vietą. 

Dabar jie - vėl antri. „Yra kur stengtis, nes kitąmet norėsime būti pirmi. Labai džiaugiamės, kad yra sporto visiems sąjūdis, vyksta „Žalgirio“ žaidynės, kuriose dalyvauja vyresnio amžiaus sportininkai Tas judėjimas labai reikalingas, neleidžia mums senti. Išsibarstome po visą Lietuvą, o per žalgiriečių žaidynes yra puiki galimybė susitikti.  To bendravimo mums ypač  reikia. Per varžybas turėjau labai rimtą ilgametę savo varžovę ukmergiškę Virginiją Savickienę. Tačiau ji varžovė tik prie šachmatų lentos, o po varžybų su ja esame geros draugės “, - sakė D. Dieninė, kuri spaudoje daug rašo apie šachmatus, prisidėjo prie projekto „Šachmatai mokyklose“. 
 
D. Dieninė po studijų universitete net 10 metų buvo išsiskyrusi su šachmatais, tačiau Gargžduose nuo 2005-jųjų pradėjo veikti šachmatų klubui ir ji vėl sėdo prie šachmatų lentos.  

Prie šachmatų lentos žaidė ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas, kuris buvo 30-as tarp 41 dalyvavusio šachmatininko.  

Šįkart savo pasirodymą jis įvertino prastai, nes daugiau kartų pralaimėjo, nei laimėjo. „Po gripo vis dar negaliu atsigauti. Tai turėjo įtakos ne tik mano savijautai, bet ir mąstymui“, - sakė J. Sabatauskas. 
Jis pripažino, kad susirinko nemažai pajėgių varžovų ir pelnytai laimėjo tos komandos, kurios tradiciškai gerai žaidžia. 

„Žalgiriečių žaidynės visada būna gražios, jose su malonumu dalyvauju. Tačiau pastaruoju metu dėl didelio užimtumo prie šachmatų lentos prisėdu labai retai ir tai turėjo įtakos mano kukliam pasirodymui.
Tačiau šachmatų tikrai nepamiršiu visą gyvenimą ir su jais draugausiu“, - sakė Seimo narys. 

Šachmatų varžybų vyr. teisėjas J. Sidabras: „Graži tradicija pratęsta, labai smagu su šachmatininkais kasmet sausio mėnesį susitikti Alytuje, žaidėjų, galbūt, kituose šachmatų turnyruose nematome.  „Žalgirio“ draugija sugeba tuos žmones sukviesti, jiems šis turnyras yra pagrindinis. Žaidynės turi ir bendruomeniškumo  jausmą. Prie šachmatų lentų susėdo ir garbaus amžiaus žmonės, ir jaunimas.  Mane ypač nustebino ukmergiškio Artūro  Mecelio pergalė, neatsimenu varžybų, kurias būtų jis laimėjęs.  Prie šachmatų lentų kova buvo labai įdomi, intriga buvo iki paties paskutiniojo rato. Moterų grupėje, nustatant nugalėtoją, netgi prireikė daug papildomų rodiklių.“
 
Jam žaidynėse padėjo teisėjauti ir sūnus, nacionalinės kategorijos teisėjas Jonas Sidabras jaunesnysis, Vilniaus ŽIrmūnų gimnazijos dvyliktokas.  Jis taip pat žaidžia šachmatais, šią vasario jo reitingas perkopė 2 tūkst. taškų. Su savo gimnazija jaunasis šachmatininkas laimėjo Vilniaus miesto varžybas ir dabar dalyvaus šalies finalinėse mokyklų varžybose.
 
Šaškės. Dėl nugalėtojų vardų kovojo 15 komandų. Kaip sakė varžybų vyr. teisėjas Grigorijus Leibovičius, tai nei daug, nei mažai. Būdavo metų, kai susirinkdavo ir daugiau komandų. 

Asmeninėse varžybose tarp 45 šaškininkų geriausiai pasirodė alytiškis Romas Matulevičius, aplenkęs vilnietę Eglę Rutkauskienę ir elektrėniškį Anatolijų Šugajevą. 

Komandines varžybas laimėjo alytiškiai, antri – vilniečiai, o treti – elektrėniškiai.  

Klaipėdos r. policijos komisariato Viešosios policijos reagavimo skyriaus viršininkas Gediminas Radzevičius, žalgiriečių žaidynėse dalyvavęs trečią kartą, džiaugėsi užimta asmenine devintąja ir komandine penktąja vieta.  

„Šaškėmis žaidžiau dešimt metų, nuo šešerių. Tačiau gyvenimas privertė daryti 20 metų pertrauką, o dabar vėl žaidžiu. Per žaidynes planavau patekti į dešimtuką, savo tikslą įgyvendinau. Po ilgokos kelionės nekaip klostėsi varžybų pradžia, o po to buvo viskas gerai. Jeigu būčiau surinkęs keliais taškais daugiau, galėjau patekti ir tarp prizininkų. Tačiau tą tašką pakankamai sunku iškovoti. Užimtoji devintoji vieta atitiko mano pajėgumą“, - įspūdžiais dalijosi G. Radzevičius.
 
Policijos pareigūnas apgailestavo, kad dabar nėra didelės motyvacijos žaisti šaškėmis ir šachmatais. Jis prisiminė savo vaikystę, kada per kūno kultūros pamokas buvo privaloma tam tikrą laiką žaisti ir šaškėmis arba šachmatais.   
 
„Labai gaila, kad tuo pat metu, kaip ir žalgiriada, vyko ir šaškininkų turnyras Plungėje, į kurį išvyko ir ne vienas mūsų šaškininkas. Džiaugiuosi, kad žaidynėse ypač puikiai pasirodė mūsų šachmatininkai, kurie buvo antri komandinėje įskaitoje ir puikiai pasirodę asmeninėse varžybose“, - sakė G. Radzevičius. 
 
Žaidynės.  Tai buvo jau antrasis „Žalgirio“ žaidynių svaitgalis. Sausio 21-22 d. ignalinoje varžėsi kalnų slidininkai ir snieglentininkai. Žalgiriada finišuos vasario 11-12 d. Ignalinoje, kur vyks slidinėjimo, orientavimosi sporto varžybomis ir "Snaigės" žygiu.
 
 
 
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Kitas sportas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas