Jolanta Mockevičienė 2010 m. lapkričio 22 d. 12:13 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Pakruojis gyveno tinklinio ritmu

Mažosios „Sporto“ tinklinio taurės finalines varžybose Pakruojyje geriausiai žaidė Kauno „Sixta+“ moterų ir Kelmės „Lassprendimai-Letpaka“ vyrų komandos

Pakruojyje vyko "Sporto" Mažosios taurės finalinės varžybos.
Renato Dudos ir Jolantos Mockevičienės nuotr.
Pakruojyje vyko "Sporto" Mažosios taurės finalinės varžybos.
   
Varžybų vyriausiasis teisėjas kaunietis Eligijus Vyskupaitis ir Pakruojo rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorius Rimantas Čeponis nugalėtojams skirtus diplomus įteikė kaunietėms Audronei Jakupienei, Gretai Šiūšienei, Daivai Jasulionienei, Astai Dzikaitei, Jovitai Andreikevičienei, Rasai Bliujienei, Jūratei Fedoravičienei ir Odetai Domarkienei bei kelmiškiams broliams Dariui ir Ramūnui Barauskiams, Sauliui ir Dariui Abromavičiams, taip pat Mindaugui Lopetaičiui, Egidijui Kučinskui, Arvydui Zasčiurinskui, Petrui Vasiliauskui, Vygandui Každailiui, Domarkui Kaknevičiui, Tomui Daraškevičiui ir Arnui Kučinskui.

Antrąsias vietas turnyre užėmė „Kelmės VJSM“ moterų ir „KTU-Mintonet“ vyrų, o trečiąsias – Kauno „Cukrainio“ moterų ir Marijampolės „ŽSM- Ritmo“ vyrų komandos. 

DOVANOS. Pakruojo r. savivaldybės įsteigti prizai (taurės ir firminiai arbatos rinkiniai „Pakruojo arbata“), skirti geriausiems žaidėjams, įteikti kauniečiams Audronei Jakuptienei ir Dainiui Mickūnui, o sporto žurnalistės Marytės Marcinkevičiūtės ir Povilo Tamošausko knygos „Lietuvos tinklinis“– kaunietei Jūratei Fedoravičienai (už ilgaamžiškumą tinklinio aikštelėje) ir kelmiškiui D. Barauskiui (už tinklinio puoselėjamą, parašiusiam knygą „Ištikimi Kelmės tinkliniui“).

Į Pakruojį aukštesnio lygio tinklinis atkeliavo pirmą kartą. Varžybų šeimininkai tinklininkams suteikė galimybę rungtyniauti 2007 metais pastatytoje, „Atžalyno“ gimnazijos sporto salėje. Šią sporto bazę naudoja ne tiktai gimnazistai, bet ir viso rajono sportininkai. Abi dienas su tinklininkais praleidęs rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorius R. Čeponis džiaugėsi, kad Pakruojo gyventojai galėjo iš arčiau susipažinti su dar viena sporto šaka.

„Pakruojiškiai tinklinį irgi žaidžia, per rajono pirmenybes rungtyniauja šešios suaugusiųjų komandos, taip pat vyksta tradicinės „Žiemgalos“ lygos varžybos, Kalėdų turnyras, kviečiamės mėgėjiškas Šiaulių ir Joniškio komandas. Tačiau mūsų Sporto centre tinklinio grupių nėra, tiktai krepšinio, futbolo, lengvosios atletikos ir BMX dviračių. Abi dienas salėje mačiau rajono tinklininkus, kurie atidžiai stebėjo taurės finalinį turnyrą ir mokėsi“, – sakė R. Čeponis.



NUGALĖTOJAI. „Sixta+“ moterų tinklinio komanda, atrodo, nusiteikusi Mažosios „Sporto“ tinklinio taurės ilgam neišleisti iš rankų. Pakruojyje kaunietės visas varžoves nugalėjo 3:0. Komandos vadeles rankose tvirtai laiko žaidžiančioji trenerė Jūratė Fedoravičienė. Tai jos iniciatyva susibūrė komanda ir dabar tinklininkės, kurios anksčiau žaidė įvairiose komandose, vėl nesiskiria su mėgstama sporto šaka.

Didelė ekipos jėga – buvusi Kauno „Dinamo“ meistrių komandos žaidėja Narutė Lokienė, tačiau finaliniame turnyre jos nebuvo, nes tinklininkė gydosi traumą, bet jau pamažu vėl pradeda treniruotis. 

Pagrindinis krūvis komandoje teko žaidžiančiajai trenerei J. Fedoravičienei ir A. Jakupienei - irgi buvusioms garsios „Dinamo“ meistrių ekipos žaidėjoms. Tiktai Jūratė „Sixtoje+“ žaidžia nuo pirmosios dienos, o Audronė šiemet pirmą kartą užsivilko šios komandos sportinius marškinėlius. Varžybų vyr. sekretorė Zita Jankienė labiausiai žavėjosi J. Fedoravičienės žaidimu ir teigė, kad ši jaunatviška sportininkė, nors jai ir sulaukė  40 metų, dar tiktų ir geriausiai Kauno komandai, daugkartinei Lietuvos čempionei ir prizininkei „KCSM–Heksa“.

KTU dėstytoja A. Jakupienė (buvusi Bakšytė) į „Sixta+“ komandą atėjo pavasarį. „Visos žaidėjos pažįstamos, savos. Treniruojamės vieną kartą per savaitę, pamažu priprantu prie komandos. Universitete irgi prisiliečiu prie tinklinio kamuolio, treniruoju studentes. Mums pergalę per taurės varžybas nulėmė bendras noras, ryžtas įveikti visas varžoves. Pergalę pasiekia visa komanda, o ne viena žaidėja“, – sakė A. Jakupienė, aukščiausia finalinio turnyro žaidėja (188 cm).

Prieš 20 metų atstovavusi reprezentacinei Kauno „Dinamo“ komandai,  A. Jakupienė sakė, kad jai, kuo toliau, tuo labiau norisi žaisti tinklinį: „Mūsų metai jau ne tie, vis dažniau kamuoja traumos, tačiau jas pasigydome ir vėl išbėgame į aikštelę“. 

Vyrų turnyre nugalėjo buvę geriausi Kelmės tinklininkai, kurie anksčiau atstovavo „Antiviui“ ir, vadovaujami trenerio gydytojo Algimanto Petrovo, ne kartą tapo Lietuvos čempionais ir prizininkais. Dabar jie jau aktyviai nesitreniruoja, susibūrė į mėgėjišką komandą. Ne vienas kelmiškių žaidėjas ir dabar tiktų „Antiviui“, tačiau jie jau sulaukė solidaus amžiaus, dirba, turi šeimas, augina vaikus ir nedalyvauja Lietuvos aukščiausios lygos čempionate. 

„Namuose mums nesinori sėdėti, surinkome žaidėjus, kurių vieni gyvena Vilniuje, o kiti Kelmėje. Buvęs mūsų treneris A. Petrovas džiaugiasi, kad mes iki šių dienų žaidžiame tinklinį, tačiau prisibijo, kad per Didžiosios „Sporto“ taurės varžybas jo vadovaujamas „Antivis“ nesusitiktų  su mumis, nes gali pralaimėti“, – sako komandos kapitonas, Jono Greičiūno gimnazijos Sveikatingumo centro vadovas ir Sporto mokyklos  tinklinio treneris Dariaus Barauskis.

Rengiantis finalinėms varžyboms, kelmiškiams labai naudingos buvo rajono pirmenybės, kur jie, išsiskirstę į įvairias komandas, žaidė tarpusavyje. Nugalėtojais tapo „Vilkyškių pieninės“ tinklininkai, kurių komandoje žaidė ir „Antivio“ treneris A. Petrovas (jam pirmenybių dienomis sukako 59-eri metai).  

Kelmiškiai surado rėmėjų Vilniuje ir Šiauliuose, bandys įkurti antrą tinklinio klubą rajone. Taurės laimėtojai kruopščiai rengėsi turnyrui Pakruojyje, sužaidė draugiškų rungtynių. Tačiau komanda kartu pažaisti galėjo tiktai penktadieniais, kada iš Vilniaus sugrįždavo ten dirbantys keli jų tinklininkai. Kelmiškiai nugalėtojų vardus užsitikrino jau pačią pirmą varžybų dieną, kad 3:2 nugalėjo „KTU-Mintonet“ tinklininkus.

„Mažosios „Sporto“ taurės varžybose dalyvavome gal po 20 metų pertraukos ir labai sėkmingai. Pagrindinis mūsų tikslas buvo ne tiktai nugalėti, bet ir smagiai pasižaisti, susitikti senus pažįstamus. Pergalių pasiekėme nemažai, bet stengiamės populiarinti mūsų mėgstamą sporto šaką, viliamės, kad, sekdami mumis, tinklinio kamuolį į rankas paims ir jaunieji žaidėjai“, – sakė D. Barauskis.

Kaip ir ankstesniais metais, gerai kamuolius skirstė jų jungiantysis žaidėjas Ramūnas Barauskis, puolime rezultatyvus buvo Darius Abromavičius, atidavę visas jėgas kovojo D. Barauskis ir traumą išsigydęs M. Lopetaitis. Kelmiškiams Pakruojyje rimčiau nepasipriešino nė viena komanda.

DEBIUTANTAI. Pirmą sykį Mažosios „Sporto“ taurės finalinėse varžybose žaidė Raseinių „KKSC- Norvelitos“ vyrų komanda, kuri buvo ketvirta. Jos treneris ir vadovas Antanas Lukošius sakė, kad tinklinis Raseiniuose dar gana jaunas, jam tiktai 11 metų. Dabar jų komandoje žaidžia ir šeši studentai, savo sportinį kelią pradėjo Raseiniuose, bei jaunučiai, kurie yra tapę savo amžiaus grupės Lietuvos čempionais.

Du jaunieji raseiniškiai – Arnas Rumševičius ir Rokas Marcinkevičius pakviesti į treniruotis į Šiaulius, kur suburta visi pajėgiausi jaunieji Lietuvos tinklininkai rengtis artėjančioms Europos jaunių čempionato atrankos turnyro kovoms. Dar vienas Raseiniuose  išugdytas tinklininkas Audrius Zagušauskas atstovauja Kelmei ir žaidžia Lietuvos aukščiausiosios lygos čempionate.

Pakeliui į finalines varžybas raseiniškiai nugalėjo dvi Klaipėdos komandas. Raseiniuose veikia merginų ir vaikinų tinklinio grupės, žaidėjus ugdo Vida ir Antanas Lukošiai. „Viduklėje treneriu jau pradeda dirbti ir mūsų jungiantysis tinklininkas Nerijus Marcinkus, kuris baigė Kūno kultūros akademiją ir Sporto mokykloje turi 6 valandų krūvį“, – sako A. Lukošius, kuris anksčiau gal 17 metų treniravo krepšininkus, tačiau visą laiką domėjosi tinkliniui, jį pats neblogai žaidė.  Tinklininkus jis ugdo 11 metų. 

„Raseiniai tinklinio centru gal netaps, bet tinklinis rajone tikrai gyvuos. Atsiranda verslininkų, kurie padeda šiai sporto šakai. Turime ir salių, ir paplūdimio tinklinio čempionų, judėjimas vyksta“, – sakė A. Lukošius.

Raseiniškių komandos lyderis – KTU magistrantūroje studijuojantis puolėjas Mindaugas Mikalauskas. Jo pratybų draugai bei treneris taurės turnyre siekė užimti prizinę vietą, tačiau nepavyko.
 


Daugiau naujienų iš kategorijos Tinklinis
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas