lff.lt 2019 m. birželio 14 d. 14:52 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Prie starto linijos – šešios komandos

Dėl stipriausios Lietuvos komandos vardo ir galimybės varžytis UEFA paplūdimio futbolo Čempionų lygoje kovos šešios komandos.

R.Radavičiaus smūgis.
LFF.lt nuotr.
R.Radavičiaus smūgis.
Jau šį šeštadienį Prienuose startuoja 2019 m. „Stiklita“ Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatas. Dėl stipriausios Lietuvos komandos vardo ir galimybės varžytis UEFA paplūdimio Čempionų lygoje kovos šešios komandos.
 
Šiais metais varžybose dalyvaus daugkartiniai čempionai Vilniaus „Igol“, taip pat Vilniaus „Audra“, Vilniaus „Rings-Avelita“, Mažeikių SC „Olimpas“, Kupiškio „Narjanta“ ir „Prienai“.
 
Lyginant su praėjusiais metais, Lietuvos paplūdimio futbolo čempionate bus dviejomis komandomis mažiau, tačiau visų dalyvių vadovai beveik vieningai tvirtina, kad čempionato lygis tikrai nesuprastės, o atvirkščiai, bus net aukštesnis nei praėjusiais metais.
 
Nors kai kurios ekipos prieš čempionato pradžią sau konkrečių tikslų nekelia ir nori tiesiog garbingai pasirodyti, tačiau visos trys Vilniaus komandos yra nusiteikusios labai kovingai ir galvoja apie nugalėtojų vardą.
 
Džiugu ir tai, kad komandoms pavyko išlaikyti savo turėtus žaidėjų branduolius ir netgi juos sustiprinti, o tai turbūt ir pakels „Stiklita“ paplūdimio futbolo čempionato lygį bei pateiks daug intriguojančių dvikovų.
 
Prieš čempionato pradžią – trumpas pristatymas apie tai, ką kalba komandų vadovai ir kokiomis nuotaikomis jie pasitinka naująjį sezoną.

Vilniaus „Igol“
 
Praėjusių metų čempionai „Igol“ sau kito tikslo nekelia – jie nori apginti titulą ir varžytis kitų metų Čempionų lygoje. Tą patvirtino ir komandos vadovas Darius Laucevičius.
 
„Komplektacija buvo sėkminga, turime visus tuos pačius žaidėjus ir dar kelis naujus žaidėjus. Bus ir tie patys legionieriai. Mūsų sudėtis nesikeičia jau daug metų, bet šiais metais į sudėtį įtraukėme ir kelis jaunesnius futbolininkus“, – pasakojo D. Laucevičius.
 
Lietuvos čempionatą ne kartą laimėjęs „Igol“ savo sudėtyje turi ir ankščiau lyderiavusius futbolininkus Pavelą Smolkovą, Viktorą Bartosevičių bei kitus.
 
„Mūsų tikslas – tik pirma vieta ir apie kitas pozicijas net negali būti kalbos. Kitais metais norime nuvykti į Čempionų lygą. Tokie mūsų tikslai, o nuotaikos tikrai geros“, – pabrėžė „Igol“ vadovas.
 
Pasak D. Laucevičiaus, mažesnis komandų skaičius suteiks suteiks siauresnį pasirinkimą renkantis nacionalinės rinktinės kandidatus: „Čempionato lygį pamatysime, kai jis prasidės, bet trys ar keturios komandos tą lygį išlaikyti turėtų, o kitos komandos sieks iki to lygio pakilti. Šiais metais turėsime mažiau komandų ir dėl to šiek tiek gaila. Kuo daugiau komandų – tuo geriau, nes būtent iš šių ekipų renkama Lietuvos rinktinė, o mažiau komandų reiškia mažiau pasirinkimo rinktinei”.
 
„Rings-Avelita“ 
 
Entuziastingai nusiteikusi ir kita Vilniaus komanda – „Rings-Avelita“. Komandos vadovas Edgaras Beršta ekipai, savo sudėtyje turinčiai ne vieną garsią pavardę, kelia pačius aukščiausius tikslus ir nori ženkliai pagerinti praėjusių metų pasirodymą, kuomet „Rings“ finišavo tik ketvirtoje vietoje.
 
„Komandai sekasi gerai, ji jau sukomplektuota ir tikimės aukštų rezultatų. Sudėtis nuo praėjusių metų pasikeitė nesmarkiai ir žais praktiškai visi, kas jau žaidė praėjusiais metais“, – trumpai komandą pristatė E. Beršta.
 
Paplūdimio čempionato senbuvių gretose – gerai Lietuvos futbole pažįstami futbolininkai Mindaugas Malinauskas, Nerijus Radžius, Arsenijus Buinickis bei akrobatiniu smūgių per save meistras Ramūnas Radavičius.
 
„Tikrai norime kovoti dėl pirmosios vietos, į ją ir taikomės bei tokį tikslą sau keliame. Rimčiausiu konkurentu laikau „Igol“ komandą, su kuria tarpusavio rungtynės ir gali nulemti čempionato baigtį“, – pabrėžė „Rings-Avelita“ komandos vadovas.
 
Vilniaus „Audra“
 
Tuo metu praėjusiais metais trečioje vietoje likusi Vilniaus „Audra“ norėtų užimti ne žemesnę vietą, tačiau svajoja ir apie aukštesnes pozicijas. Tiesa, po pavasario pradžioje sužaisto „Stiklita“ paplūdimio taurės turnyro „Audros“ žaidėjai dar nebuvo kartu išbėgę ant smėlio ir tai komandai gali pakišti koją bent jau pirmajame ture.
 
„Pasiruošimas kol kas vyksta individualiai. Ant smėlio išbėgti paskutiniu metu nepavyko, todėl komandos nariai formą palaiko žaisdami SFL, MFL ar kitose pirmenybėse. Paskutinį kartą ant smėlio žaidėme tik Taurės varžybose, todėl dar tikrai nėra aišku koks bus mūsų komandinis susižaidimas. Spėčiau, kad pirmasis turas tikrai mums bus sunkus, tikrai nebus lengva nuo žolės pereiti ant smėlio, bet šįkart nesigavo pasitreniruoti ant smėlio“, – atviravo „Audros“ komandos vadovas Saimonas Vitkauskas.
 
„Visą pagrindą išlaikyti pavyko nuo praėjusių metų, tik turime vieną netektį dėl traumos, o dar vienas žaidėjas pirmąjį turą praleis dėl rungtynių Pirmoje lygoje. Dėl to, kad pagrindas išlaikytas, sau keliame minimalų tikslą – prizinę vietą. Jau ne pirmą sezoną iš eilės kovojame dėl aukščiausių pozicijų, todėl ir šiais metais sieksime to paties. Galbūt pasistengsime užimti aukštesnę vietą nei trečią ir pakovosime dėl antros, o gal net ir pirmos vietos. Manau, kad pagrindiniai konkurentai kovoti dėl aukso bus „Igol“, „Rings“ ir negalime nuvertinti Kupiškio ekipos“, – sezono tikslus ir rimčiausius konkurentus įvardino S. Vitkauskas.
 
„Audra“ ekipos vadovas taip pat nemano, kad čempionato lygis dėl sumažėjusių dalyvių kris: „Nemanau, kad čempionato lygis pasikeis. Stipriausios komandos jo tikrai neleis sumažinti ir čempionato lygis tikrai nesuprastės dėl to, kad komandų mažiau. Turnyras tikrai bus intriguojantis ir tikrai sunku nuspėti, kaip viskas pasibaigs“.

Kupiškio FK „Narjanta“
 
Nors praėjusiais metais Kupiškio komanda sugebėjo iškovoti sidabrą, šiais metais klubas jokio konkretaus tikslo sau nekelia. Komandos vadovas Darius Baronas tiesiog nori, kad jo komanda sužaistų kaip įmanoma geriau ir, atsiradus progai, pakovotų dėl medalių. Anot D. Barono,  kiekvienas karys nori tapti generolu ir su šia Kupiškio komanda tai padaryti tikrai įmanoma.
 
„Kupiškio mastu tai bus svajonių komanda. Trimis žaidėjais sustiprinome savo sudėtį ir turime gerą pasiruošimą paplūdimyje, tačiau konkrečių tikslų sau kol kas nekeliame. Turime tikslą tiesiog gerai sužaisti ir gerai pasirodyti čempionate, bet konkrečios vietos nusitaikę tikrai nesame nusižiūrėję. Žinoma, kiekvienas karys nori tapti generolu ir atsiradus progai, tikrai sieksime užimti kuo aukštesnę vietą“, – pabrėžė D. Baronas.
 
„Džiugu dėl to, kad vyksta intensyvios treniruotės į kurias ateina net ir tie žaidėjai, kurie į pagrindinę komandą nepapuola. Jaučiame, kad esame susižaidę ir nekantriai laukiame čempionato pradžios. Manau, kad dėl mažesnio komandų skaičiaus lygis tikrai nekris, kaip tik manau, kad jis kyla į viršų“, – pridūrė „Narjanta“ vadovas.

 
„Prienai“
 
Pirmojo etapo  šeimininkai „Prienai“ laukia pirmojo turo savo mieste, tačiau išlieka realistais ir nemano, kad šiais metais jie gali pakovoti dėl aukščiausių pozicijų.
 
Prienų miesto komanda yra pakankamai jauna – jai tai bus tik antrasis čempionatas. Praėjusiais metais „Prienai“ liko šešti ir komandos vadovas Audrius Deltuva juokavo, kad žemiau šiais metais jie tikrai nebus: „Komanda liko praktiškai tokia pati, kaip ir praėjusiame sezone tik pasipildėme dar keliais žaidėjais. Treniruojamės ant smėlio, laukiame sezono pradžios. Mes esame jauna komanda, dar tik besikurianti, todėl mūsų tikslas būtų suprasti koks tai čempionatas ir kaip čia reikia žaisti. Mums tai bus tik antrieji metai, todėl gal šiais metais jau būsime šiek tiek drąsesni“.
 
„Šiais metais tikrai neužimsime prastesnės vietos (juokiasi, - aut. pastaba). Žinoma, norėtume užimti aukštesnę vietą, bet čempionate liko labai stiprios komandos, kurios tikrai išlaikys aukštą čempionato lygį“, – teigė A. Deltuva.
 
Kalbant apie pirmą turą, „Prienai“ atskleidė, kad namuose žais be traumuoto savo lyderio Tomo Jonykos.
 
„Turime vieną nemalonią traumą, kurią yra patyręs Tomas Jonyka. Tai praktiškai stipriausias mūsų žaidėjas. Prienuose jis tikrai nežais, bet kituose turuose jis jau tikimės išvysti“, – atskleidė „Prienų“ vadovas.
 
Mažeikių SC „Olimpas“
 
2018 metais septintoje vietoje finišavęs Mažeikių klubas visus metus laukė naujojo sezono starto ir pagaliau jo sulaukė. Jau šeštadienį Mažeikių ekipa galės parodyti, ko išmoko per metus.
 
Tiesa, komanda čempionatą pradės ne pačios stipriausios sudėties. Keli žaidėjai iš Norvegijos prie komandos prisijungs tik antrojo ar trečiojo etapo metu, tačiau komandos vadovas Donatas Voras pažadėjo, kad tie paplūdimio futbolininkai, kurie žais, ketina atiduoti visas jėgas.
 
„Visus metus laukiame šio čempionato, todėl nuotaikos yra pačios geriausios. Visgi pirmajame etape dar neturėsime visų žmonių. Keletas komandos narių nespėjo grįžti iš Norvegijos, bet tie kurie bus, kausis iki nukritimo. Mūsų lyderis prisijungs prie mūsų tik paskutiniame ture, todėl labai sunku kol kas kalbėti apie tikslus. Visgi, į pirmąjį ketvertuką patekti tikrai norėtume“, – pabrėžė D. Voras.
 
„Manau, kad šiais metais, nors komandų bus mažiau, tačiau jos visos bus pajėgios ir čempionato lygis tikrai nesuprastės. Su kiekviena komanda reikės žaisti ir vargti ir tikrai nemanau, kad bus lengvų rungtynių ir reikės kaip reikiant susiimti, norint iškovoti pergalę. Favoritu įvardinčiau „Igol“ komandą, bet kol kas, manau, tikrai sunku viską nuspėti. Pirmasis turas bus toks „apsišaudymo“, o antrasis turas turėtų parodyti tikruosius komandų pajėgumus. Patys pirmajame ture sieksime bent vienos pergalės“, – užbaigė „Olimpo“ vadovas.

2019 metų „Stiklita“ paplūdimio futbolo čempionato tvarkaraštis:

2019-06-15 (Prienai):
 
10.30. „Narjanta“ – „Prienai“ 
11.30. „Igol“ – „Olimpo SC“
12.30. „Audra“ – „Rings-Avelita“
13.30. Čempionato atidarymas
14.00. „Audra“ – „Olimpo SC“
15.00. „Rings-Avelita“ – „Narjanta“
 
2019-07-06 (Kupiškis):
 
10.30. „Narjanta“ – „Olimpo SC“
11.30. „Prienai“ – „Igol“
13.00. „Narjanta“ – „Audra“
14.00. „Olimpo SC“ – „Prienai“
15.00  „Igol“ – „Rings-Avelita“
 
2019-07-27 (Nida):
 
10.30. „Olimpo SC“ – „Rings-Avelita“
11.30. „Prienai“ – „Audra“
12.30. „Igol“ – „Narjanta“
13.30. „Prienai“ – „Rings-Avelita“
14.30. „Audra“ – „Igol“
Daugiau naujienų iš kategorijos Futbolas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas