fkvilnius.lt 2019 m. spalio 8 d. 09:17 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Tik kosmetiniai pokyčiai futbolo neišgelbės

FK „Vilnius“ direktorius: „Mūsų strategija į jaunimą investuoti per 80 000 eurų sezonui – žiauriai neefektyvi. Bet tai vienintelis teisingas kelias.“

S.Petrauskas.
S.Petrauskas.
Šiais metais žinomo šalyje biuro baldų gamintojo Petro Narbuto valdomo "Narbuto paramos fondo" įkurtas futbolo klubas "Vilnius" jau spėjo palikti savo veiklos pėdsaką šalies futbolo "ūkyje".

Klubas, pasirašęs strateginės partnerystės sutartį jaunimo ugdymo srityje su "Baltijos futbolo akademija" (BFA), jau spėjo suburti komandą ir įšokti į Pirmos lygos čempionato traukinį, į Vilnių, į kiek egzotišką net ir šalies mastu Fabijoniškių gimnazijos stadioną prisikviesti Belgijos futbolo specialistą, kuris vadovauja ambicingam profesionalių žaidėjų ugdymo projektui "ProJunior". Be to, FK "Vilnius" nuo pat įkūrimo garsiai skelbia apie tai,  jog per penkerius metus sieks įsiterpti tarp keturių stipriausių Lietuvos futbolo klubų.
 
Apie tai, kaip sekasi vykdyti šiuos ir kitus tikslus, kalbamės su FK "Vilnius" direktoriumi Stasiu Petrausku.

Visko pradžia ir klubo gimimo diena - šių metų sausio 8 diena. Kaip sekasi klubui ir ką pavyko ar nepavyko nuveikti iki šiol?
Pradėkime nuo to, jog futbole ir ypač futbolo žaidėjų ugdymo procese tie aštuoni mėnesiai yra labai trumpas laiko tarpas. Tai yra viso labo tik nedidelė tarpinė stotelė, kurioje galima įsivertinti, ar einama užsibrėžtų tikslų link, kaip sekasi jų siekti, ką galima kažkiek koreguoti ar perdėlioti.

Pavyko lyg ir nemažai: labai greitai pasirinktas strateginis jaunimo ugdymo partneris ("Baltijos futbolo akademija"), padėti pamatai tiek pagrindinei komandai, tiek, kas dar smagiau, U15-U18 amžiaus grupių klubo rezervo ugdymo sistemai. Tai jau yra daug ir paprastai reikia begalės laiko, siekiant atrasti sistemą, atrasti tą efektyviausią "know how", jau nekalbant apie tos sistemos įgyvendinimą.

Įkurta klubo futbolo mokykla "Vilnius Kickers" ir užsukta jos sistema, pradėtas formuoti su FK "Vilnius" bendradarbiaujančių klubų ar ugdymo įstaigų partnerių ratas.

Pavyko suburti kolektyvą norinčių dirbti futbolui kompetetingų žmonių, o tai yra taip pat didelis laimėjimas.

Nepavyko vis dar, kaip tikimės, vis dar, susitarti su Vilniaus miesto savivaldybe dėl viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo, renovuojant ar įrengiant futbolo infrastruktūrą. Deja, čia mažai pasiekėme. Dar daugiau - sulaukę tokios reakciją esame didelėleje nežinomybėje, ar tai, ko mes norime, apskritai realu pasiekti, nes interesų jūra iš viešojo sektoriaus atstovų, pasirodo, yra pernelyg gili.

Klubo jaunimo ugdymo partneris - viena didžiausių futbolo ugdymo įstaigų šalyje "Baltijos futbolo akademija". Turite ilgalaikę partnerystę, tad paklausiu paprastai: ar šalys yra patenkintos bendradarbiavimu?
Negaliu atsakyti už partnerius, tačiau, mano įsitikinimu, kad ir kokia ilgalaikė sutartis bebūtų, jei abi šalys nebus patenkintos bendradarbiavimo nauda, tik laiko klausimas, kada ta partnerystė bus nutraukta. Bent jau kol kas mes puikiai randame bendrą kalbą visais partnerystės klausimais: nuo pagrindinės komandos formavimo iki jaunimo ugdymo strategijos. O kartais atsirandantys nuomonių skirtumai tik dar labiau išgrynina teisingiausią galimą sprendimą.

Kaip vertinate pirmos komandos rezultatus ir debiutinį sezoną Pirmos lygos čempionate?
Atsižvelgiant į sąlygas ir resursus, kurias turėjo komandos trenerių štabas - nuveikta tikrai daug. Žinoma, visada yra hipotetinis klausimas: ką galima padaryti geriau ar daugiau. Sezonas dar nesibaigė. Jam pasibaigus ir padarysime išsamius vertinimus, kas pasiekta ir kas - ne, lyginant su keltais tikslais. Tik pastebėsiu, jog mūsų tikslai nėra tik konkreti užimta komandos vieta.

Kaip vertinate vyriausojo trenerio pareigose debiutuojančio Igorio Morino darbą?
Kaip jau minėjau, vertinimas bus jau pasibaigus sezonui ir atlikus planuotų tikslų įgyvendinimo auditą. Kaip žinote, tokio vertinimo, kad komandos vyriausiasis treneris yra atleistas, bent jau iki šiol nebuvo.

FK "Vilnius" spėjo pelnyti ir susikurti itin kovingos ir iki galo kovojančios komandos įspūdį. Fabijoniškių stadioną be taškų palieka net Pirmos lygos lyderiai. Kaip tai pavyko pasiekti?
Esame klubas, kurio viena iš vertybių yra kova iki galo, nepaisant to, koks rezultatas bebūtų. Šiuo vertinimu, ypač, kada jis skamba iš mūsų varžovų lūpų, išties didžiuojamės. Tai nepasiekiama per dieną ar dvi... Vaikinai visą sezoną įrodinėja, jog kova iki galo yra tai, kuo dabar išsiskiria ir kuo neabejotinai išsiskirs ateityje visi klubo žaidėjai: nuo pagrindinės vyrų komandos iki šešiamečio pyplio. Kova iki galo reikalinga ir mūsų gerų darbų partneriams - Lietuvos vaikų vėžio asociacijai "Paguoda" palaikyti.

Kalbant apie pastarąją asociaciją, kaip kilo idėja juos paremti ir ką konkrečiai nuveikė klubas šios asociacijos labui?
Klubas nemokamai atidavė dalį savo rinkodaros partneriams skiriamų rinkodaros paslaugų paketo - "Paguoda" logotipas puikuojasi ant komandos išvykos aprangos išskirtinėje pozicijoje, jis yra praktiškai kiekviename klubo rinkodaros žingsnyje: nuo nuolatinio publikavimo klubo svetainėje iki - ant nuotraukos, siunčiamos spaudai. Mūsų skaičiavimais, ta viešinimo vertė yra apie 50 tūkst. eurų sezonui.

Mūsų pačių ar klubo sirgalių surinkta parama (perkant klubo atributiką ar renginių metu) dar skaičiuojama tik šimtais, tačiau kaip svarbų laimėjimą laikytume ir tai, jog jau du Pirmos lygos klubus įtraukėme prie paramos "Paguodai" teikėjų: smagu, jog mūsų iniciatyvą palaikė ir konkrečias pinigų sumas asociacijai surinko FC "Džiugas" ir DFK "Dainava" klubai ar jų fanai.



Pakalbėkim apie jaunimo ugdymo problematiką. Šalies jaunimo rinktinėms pagal jų demonstruojamus rezultatus vis labiau ritantis į dugną, jūs vis tiek renkatės vietinius žaidėjus. Ar tai nėra beviltiška?
Kalbant apie tikslus "čia ir dabar" - tikrai taip. Mūsų strategija - į jaunimą investuoti per 80 000 eurų sezonui, žiauriai buka ir neefektyvi. Tačiau, vertinant per ilgalaikės klubo strategijos prizmę, vis dar esame įsitikinę, jog tai vienintelis teisingas kelias. Ir ne tik mūsų klubui, bet ir visam šalies futbolui.

Galite pagrįsti?
Prašau. Tuos 80 000 eurų skirdami legionierių atlyginimams, o kai kuriuos jų galėtume atsivežti ir nemokamai vien tik už galimybę jiems suteikti "sceną" žaisti, mes, labai didelė tikimybė, laimėtume Pirmąją lygą. Tačiau taip nedarome, nes ta pergalė neturėtų jokios išliekamosios vertės. Tie atvažiavę legionieriai po sezono išvažiuotų, ir liktume prie tos pačios suskilusios geldos. Būtent todėl ir skaudu, kada iš tos pačios Pirmos lygos kai kurių atstovų girdime FK "Vilnius" apibūdinimą kaip "komercininkai, kurie net ir žaisti čia nusipirko teisę". Bet nieko. Kantriai dirbame ir dirbsime, kol tokių komentarų autorių galvelės prašviesės.

Tai kam tada leidžiate pinigus jaunimui?
Vardan klubo tikslų, šalies futbolo tikslų, vardan tų jaunuolių, kurie mus mato, kaip teisingą kelią, kartu su tais jaunuoliais siekiant futbolo aukštumų. Žinoma, be mūsų pagrindinio investuotojo paramos tokia futbolo verslo logika būtų sunkiai įgyvendinama praktiškai. Nes kol kas FK "Vilnius" galime laikyti daugiau socialiniu nei futbolo verslo projektu...

O kaip Lietuvos futbolo federacijos palaikymas ar miesto savivaldybės parama?
Pradėdami klubo veiklą juokavome, jog būtų gerai, jog jei nebus pagalbos, kad nebūtų didelio trukdymo. Viskas yra gerai, didelio trukdymo nėra... O jei rimtai, turime bėdų, jog, pavyzdžiui, išleidę vis augantį savo žaidėjų skaičių į šalies jaunimo rinktines, gauname juos po rinktinės stovyklų, lyg miestiečius po bulviakasio kaime. Pastebėjome, jog reikia vėl mažiausiai savaitės tiems žaidėjams įsivažiuoti ir grįžti į normalų mūsų procesą. Aukojame klubo rezultatus, nes manome, jog šalies rinktinė ir šalies garbė yra prioritetas. Na, pavyzdžiui, mūsų tolimesni kaimynai estai šalies futbolo federacijos lygmenyje yra puikiai susidėlioję skatinimą klubams už žaidėjų delegavimą į šalies rinktines. Mūsų situacija - lyg akmens amžius. 

Iš "Vilniaus" savivaldybės susijusių įstaigų turime atsakymą, jog tik  vienintelis klubas garsina Vilnių. Tik, bent jau man kyla klausimas, ar septynių šimtų tūkstančių eurų per metus paramos sumos yra vertas iškritimas iš UEFA Europos taurės turnyro jau pirmajame etape? Tai miesto vardo garsinimas? Siūlyčiau vadinti tokį projektą labiau kai kurių ne visai futbolo šalių legionierių palaikymo ar rėmimo akcija, kur šalia galėtų atsirasti, pavyzdžiui, šalies Užimtumo tarnybos reklamuojamas vardas.

Gal tada sostinei nereikia daugiau nei vieno futbolo klubo?
To reiktų paklausti miesto savivaldybės atstovų. Tačiau normaliame futbolo pasaulyje miestų derbiai -  išskirtinė emocija tikrai futbolo sirgaliui. O konkurencija, ar tai būtų vyrų komanda, ar vaikų ugdymas, yra gyvybiškai būtina, nes kitaip vėl grįšime į niūraus socializmo laikus.

Kaip klubui sekasi gyventi su ganėtinai prastu, anot rinkodaros specialistų, futbolo įvaizdžiu šalyje? Pavyzdžiui, kaip sekasi pritraukti rėmėjus?
Čia mes esame labai mažas sraigtelis, kuris tik sukasi taip, kaip leidžia kiti didesni straigtai. Mes negalime patarti LFF atstovams skaidrios reputacijos klausimais ar šalies valdžiai Nacionalinio futbolo stadiono klausimu. Tačiau, mes savo darbu, kompetencija ir vertybėmis savo partneriams siekiame atsilyginti abipusiai naudinga verte - esame dėkingi mūsų klubo rėmėjams ir partneriams, kurie mumis jau pasitikėjo ar dar pasitikės ateityje. 

Įkūrėte ir savo futbolo mokyklą, kaip teigiama, 5-12 metų vaikams. Neužteko partnerių BFA ar FK "Granitas"? Kam buvo reikalingas toks žingsnis?
Norime turėti pilnavertę klubo struktūrą ir pilną jaunimo ugdymo piramidę. Konkurencija, net ir konkurencija su partneriais tik skatina kokybės atsiradimą, o Vilniuje dar vietos rinkoje yra tiek, jog gali sėkmingai startuoti dar penkios futbolo mokyklos. Ypač tie, kas dirbs kokybiškai, rinkoje dar tikrai atras save.

Nepavyko sutarti dėl savo treniruočių bazės projekto. Nors spaudoje buvo užuominų, jog vyko derybos su Žirmūnų gimnazijos ar savivaldybės atstovais dėl stadiono renovacijos...
Taip, įžanginės derybos ir susitikimai vyko tiek su minėtos gimnazijos, tiek su miesto savivaldybės atstovais. Deja, gimnazijos atstovai "išreiškė" tokias sąlygas investuotojams, jog, matyt, dar dešimtmetį mažiausiai reiks jiems laukti privataus investuotojo. Kas veikia pvz. Danijoje, kalbu apie privataus ir viešojo sektoriaus partnerystę, čia, pasirodo, yra sunkiai įsivaizduojami dalykai, nes vietiniai "cariukai" procesą mato labai specifiškai. Pavyzdžiui, gavę ugdymo poreikius pagal turimų vaikų skaičių ir dar uždėję rezervą, mes paskaičiavome, jog gimnazijos ir aplinkinio darželio vaikų poreikiams pilnai pakaktų ketvirčiais suskirstyto maniežo jį naudojant nuo 8 iki 13 val. darbo dienomis, tačiau gimnazijos atstovams pasirodė būtina susitarti, jog maniežą jie galės naudoti iki 16.30 val. Gal ir nieko, tik kam tau maniežas, jei vaikai jo jau turi pakankamai? 

Bet, gal tai buvo tik vienos mokymo įstaigos vadovų problema?
Darant prielaidą, jog mokymo įstaiga mieste kažkam pavaldi, lyg ir neturėtų taip būti...

Gerai, kokie tolesni klubo žingsniai, siekiant susikurti savo treniruočių infrastruktūrą?
Laukiame, kokia galutinai paaiškės naujosios sostinės valdžios pozicija. Kaip miestas matys privataus ir viešojo sektoriaus partnerystę, įgyvendinant naujus ar renovuojant senus miesto sporto infrastruktūros projektus.

Kaip klubas esate ir tarp Vaikų ir jaunimo neformalaus ugdymo įstaigų asociacijos steigėjų.
Taip, nes gyvybiškai svarbu, jog sportinio ugdymo įstaigos vienytųsi ir reikalautų deramo valdžios atstovų požiūrio į vaikų sveikatos ir aktyvaus užimtumo problematiką, ar neišskirtų vienų vilniečių vaikų lygesniais už kitus, atiduodami, pavyzdžiui, pusę milijono eurų vienai įstaigai į rankas, o visas kitas palikdama lyg prie suskilusios geldos...

Grįžkime prie sportinių reikalų. Klube pradėjo dirbti Belgijos futbolo specialistas Cederique'as Tullenersas, kuriam kartu su partneriais patikėjote klubo U17 komandos vairą. Kaip pavyko prikalbinti Belgijos, futbolo šalies specialistą atvykti į krepšinio šalį?
Sunkai...(juokiasi). Cederique'as nelengvai laimėjo mūsų skelbtą konkursą, nors jame dalyvavo turėdamas asmeninę žinomo Belgijos futbolo specialisto Kris Van Der Haegen rekomendaciją. Šis specialistas - net per geras mūsų šaliai ...(juokiasi)... Manau, tik laiko klausimas, kada šis 29 metų žiauriai talentingas vyrukas įrodys, jog vertas gal net ir mūsų šalies nacionalinės rinktinės vairo.

Jam keliami konkretūs uždaviniai išugdyti tam tikrą skaičių profesionalių futbolo žaidėjų. Baigiame kurti sistemą, kuri leis tuos tikslus kartu su mūsų suburta komanda įgyvendinti, nes šio žmogaus kompetencija ir motyvaciją yra aukščiausio lygio. Talentingi jaunuoliai, kurie įsijungia ar įsijungs į šio žmogaus vadovaujamą projektą - tikri laimės kūdikiai. Bėda, kad dalis potencialių kandidatų gauna savo trenerių ar savo ugdymo įstaigų vadovų, kurie laiko, jog tas jaunuolis yra jų nuosavybė, spaudimą ignoruoti mūsų projektą... Kaip sakoma, nei pats dirbi kokybiškai, nei kitam duosi... Kaip tas šuo ant šieno. Nei pats ėda, nei arklio prie šieno prileidžia...

Kokios, jūsų nuomone, esminės šalies futbolo bėdos ir problematika?
Vaikų ir jaunimo futbolo vystymo strategijos nebuvimas, daugiau nei prasta ugdymo kokybė, prastas šalies futbolo įvaizdis (viskas statoma ant šalies rinktinės rezultatų ir pačios LFF įvaizdžio), nepakankamas valdžios institucijų dėmesys ir parama (dalinai dėl prasto LFF įvaizdžio) ir, žinoma, pačios futbolo bendruomenės susiskaldymas bei nenoras "išeiti iš komforto zonos".

Ką reiktų daryti, jog padėtis keistųsi, juk futbolas - populiariausias sportinis žaidimas pasaulyje. Gal ir Lietuvoje jis toks galėtų būti?
Sunkiai ir kantriai dirbti, po šimto metų ateina rezultatai...(juokiasi)... O jei rimčiau, mūsų manymu, tik kosmetiniai pokyčiai šalies futbole nepadės. Mes siekiame ir sieksime būti tuo klubu, kuris savo pavyzdžiu visai futbolo bendruomenei ir visai sistemai įrodytu, jog teisinga sistema, kompetencija, noras ir motyvacija gali viską pakeisti iš esmės. Kuriame ir artimiausiu metu futbolo bendruomenei atvirai diskusijai pristatysime savo siūlymus futbolo situacijai gerinti. Ar jie galimai teisingi, stengsimės išgirsti futbolo bendruomenės atstovus. Jei dauguma pasisakys, jog jie galimai teisingi, inicijuosime diskusiją su LFF atstovais dėl jų įgyvendinimo. Sėdėti ir kritikuoti tik LFF, jog viskas blogai, yra lengviausia. Labai dažnai tokie kritikai patys neturi žalio supratimo, o ką konkrečiai reiktų daryti, kokius žingsnius įgyvendinti...
Daugiau naujienų iš kategorijos Futbolas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas