Marytė Marcinkevičiūtė 2020 m. kovo 10 d. 10:52 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Iš Lietuvos – į tarptautinius vandenis

Lietuvos žolės riedulio ir dviračių sporto federacijų darbuotojų M.Ivanauskaitės ir G.Zuozaitės kompetenciją įvertino tarptautinės organizacijos.

G.Zuozaitė ir M.Ivanauskaitė (dešinėje).
G.Zuozaitė ir M.Ivanauskaitė (dešinėje).
   
Gintarė Zuozaitė jau porą savaičių dirba Eglyje (Šveicarija) įsikūrusios Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) būstinės Plento departamente asistente, o Monika nuo kovo 18-osios dirbs Europos žolės riedulio federacijos administracijos vadove Briuselyje. 
 
Jos abi - buvusios sportininkės, M. Ivanauskaitė dar ir dabar aktyviai treniruojasi ir atstovauja Vilniaus „Žuvėdros“ sporto klubui.

„Išsiunčiau savo CV, galvodama, jog verta pabandyti. Nebuvau tikra, kad federacijos vadovai mane pasirinks“- sako 27-erių Monika.  

Savo laimėjimu konkurse džiaugiasi ir 24-erių G.Zuozaitė: „Perskaičiau, kad UCI yra laisvos pozicijos ir, neturėdama kažkokių rimtų ketinimų, bet norėdama išbandyti savo laimę ir galimybes tarptautinėje erdvėje, nutariau dalyvauti. Vykau į Šveicariją, laikiau testą, turėjau tris pokalbius. Norinčiųjų ten dirbti buvo nemažai. Kol vyko atranka, buvo pakankamai ilgas laiko tarpas. Kai sulaukiau teigiamo atsakymo, man tai buvo pakankamai didelis įvertinimas“.   

Karjerą pradėjo Širvintose

M. Ivanauskaitė – širvintiškė, o ten kone visas jaunimas žaidžia žolės riedulį. Sportininkės karjerą Monika pradėjo nuo 14-os, ją iš pradžių treniravo Aušra Janutaitė, vėliau - Rasa Buzienė, o Vilniuje – Maksimas Tarasovas. Per Lietuvos čempionatus ji laimėjo sidabro ir bronzos medalių.

Lietuvos edukologijos universitete M.Ivanauskaitė baigė bakalauro studijas. 

„Dar mokydamasi Širvintose, mane, 16-metę, per vaikų varžybas kviesdavo būti sekretore. Studijuojant antrame kurse, 2014-aisiais buvo pakviesta porą savaičių padirbėti Lietuvos žolės riedulio federacijoje (LŽRF) prie dokumentų. Federacijoje ir pasilikau. Per įvairias varžybas pradėjau dirbti sekretoriate komisare, o tarptautinių varžybų komisarės krikštą gavau 2014-aisiais per pasaulio žolės riedulio atrankos turnyrą Šiauliuose“, - prisiminė M. Ivanauskaitė.
 
2015-aisiais ji dalyvavo tarptautiniame komisarų seminare Olandijoje, o 2016-aisiais buvo pakviesta per Europos klubų moterų čempionatą dirbti neutraliąja komisare.

Pakvietimų vis gausėjo. 2019-aisiais vasario mėnesį Europos žolės riedulio federacija, atsižvelgiant į aukštus reitingus, Moniką pakvietė į vyriausiųjų varžybų komisarų seminarą. 

LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas džiaugiasi, kad federacijai per šešerius metus pavyko išsiugdyti puikią komisarę. 

„Mums didelė garbė, kad mūsų žmogus taip aukštai iškilo ir sieks dar didesnių aukštumų.  Matydamas didelį darbščiosios Monikos talentą, tikiuosi, kad ji pasieks savo tikslą ir pelnys teisę dirbti komisare per olimpines žaidynes. Neabejoju, Monika vyks ir į Tokijo olimpines žaidynes kaip Europos žolės riedulio federacijos administracijos vadovė, o gal netgi bus pakviesti dirbti sekretoriate“, - sako LŽRF prezidentas. 
 
M. Ivanauskaitė dalyvavo atvirame Europos žolės riedulio federacijos konkurse administracijos vadovo pareigoms užimti.

Išsiuntus savo CV, po poros mėnesių ji teisėjavo tarptautinėse varžybose Minske ir ten Europos žolės riedulio federacijos vadovai jai pasiūlė darbą.


„Džiaugiuosi savo naujomis pareigomis ir Europos žolės riedulio federacijos pasitikėjimu manimi. Norėčiau padėkoti savo šeimai, kuri ugdė mane kaip dorą, atsakingą ir pasitikinčia savimi pilietę. Savo draugėms Sandrai ir Žydrūnei Meilūnaitėms, kurios pirmos man parodė žolės riedulio sporto šaką, kuri šiai dienais susijusi su kiekvienu mano gyvenimo žingsniu. Treneriams Aušrai Janutaitei, Rasai Buzienei ir Romualdui Chmeliauskui, kurie buvo pirmieji mano komandiškumo ugdymo mokymuose ir įžvelgė manyje potencialą dirbti organizacinį darbą, kas vėlgi neatsiejama nuo šiandieninio gyvenimo. Treneriui Maksimui Tarasovui, kuris buvo ir išliks ne tik treneris, bet geras draugas bei kolega. Žolės riedulio bendruomenei, kuri bendradarbiavo ir visada palaikydavo mane tiek asmeniškai, tiek darbo klausimais. Vilniaus miesto SŽK „Žuvėdra“ merginų ir vaikinų komandoms, su kuriomis turėjome begalę nuostabių ir nepamirštamų akimirkų. Lietuvos žolės riedulio rinktinių žaidėjams, su kuriais dirbome pastaruosius šešerius metus, už nuoširdumą ir palaikymą, bei atsidavimą aikštelėje ir už jos ribų.

Tačiau didžiausia padėka LŽRF prezidentui Leonardui Čaikauskui su kuriuo per pastaruosius šešis metus išvystėme žolės riedulio viziją Lietuvoje, kartu tobulėjome ir matėme perspektyvas ateityje, kuris davė daug naudingų patarimų ir praktikos, be kurios tikriausiai nebūčiau pakilusi šiuo karjeros laipteliu.Buvome puikus tandemas, įgijau daug patirties – dalyvavau įvairiuose projektuose, seminaruose, į mane buvo įdėta daug investicijų.  Per savo išleistuves LŽRF prezidentui už viską padėkojau, manau, kad  jis su kolektyvu mane gerai parengė būsimiems išbandymams", - kalbėjo M.Ivanauskaitė.

Jaučiasi sava tarp savų 

G.Zuozaitė džiaugiasi, kad, atvykus į Šveicariją, UCI šiuo pereinamuoju laikotarpiu jai suteikė sąlygas gyventi. UCI ji jaučiasi kaip sava tarp savų, nes pažįsta apie 50 proc. čia dirbančiųjų žmonių, su kuriais teko anksčiau bendrauti. 

„Smagu, kad su jais anksčiau turėjome daug bendrų reikalų, derinome įvairius dalykus ir dabar randame bendrą kalbą. Tie žmonės žino mane, o jas juos“, - džiaugiasi Gintarė.       

G. Zuozaitė – panevėžietė. lankė dviračių pratybas, ją treniravo Stasys Paštuolis. Didelio meistriškumo dviratininke netapo, buvo mėgėjiško lygio. 

Vilniaus kolegijoje Gintarė baigė ekonomiką ir 2018-aisiais pradėjo dirbti LDSF.  

Buvo atsakinga už varžybų organizavimą, rėmėjų paiešką, vietinę ir tarptautinę komunikaciją, ataskaitų parengimą, naujų idėjų įgyvendinimą. 

Buvusi LDSF generalinė sekretorė Rasa Ališauskienė (ji kovo 8 d. atsistatydino iš šių pareigų) teigia, kad ji, kaip vadovė, ypač vertina darbščius, mylinčius tai, ką daro, kruopščius žmones.    

„Dirbdama LDSF, turėjau tokių patirčių, kurie daugiau kalba nei daro. O Gintarė išimtis – darbšti, žingeidi, ramaus būdo, moka bendrauti.  Jai teko nemažai patarti ir džiaugiuosi, kad Gintarė greitai įsisavino tas žinias. Ko ji nežinojo, - nebijojo klausti arba pati ieškojo atsakymo.  Dviese radome bendrą kompromisą, suderinamumą. UCI federacijoje Gintarė dar labiau subręs, įgys patyrimo ir tikrai bus vertinama“, - neabejoja R. Ališauskienė.    

Kaip UCI atstovė, Gintarė nesitiki vykti į Tokijo olimpines žaidynes.  „Yra kiti departamentai, kurie susiję su tarptautiniais santykiais. Bus pakankamai žmonių, kurie vyks į Tokiją. Dabar man – trijų mėnesių bandomasis laikotarpis, tačiau UCI jaučiuosi sava tarp savų. Yra daug atvykusių iš kitų šalių, visa bendruomenė pakankamai draugiška“, - sako Gintarė. 
 
Paklausta, ar ji nenorėtų užimti šiuo metu laisvą LDSF generalinės sekretorės postą, G.Zuozaitė atsakė, kad jai kol kas niekas tų pareigų nesiūlė ir nemano, kad sulauks tokio pasiūlymo.  
  
Daugiau naujienų iš kategorijos Kuluaruose
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas