Dominykas Genevičius (LRF) 2020 m. balandžio 16 d. 14:55 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

D. Taujanskas treniruos „Geležinį vilką“

Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai praėjusiais metais suspindėjo Lietuvos regbio pasaulyje, o šiemet naujų aukštumų sieks su Dovydu Taujansku.

"Geležinis vilkas"
Klubo nuotr.
"Geležinis vilkas"
Jau ne pirmą kartą „Geležinio vilko“ jaunuoliai skynė apdovanojimus įvairaus amžiaus grupių Lietuvos pirmenybėse, o nuo jų neatsiliko ir vyrų komanda. „Geležinis vilkas“ tapo Lietuvos pirmenybių I grupės čempionu.


Šį tikslą pasiekti „Geležiniam vilkui“ padėjo specialistas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) - Patrickas Rossas-Allenas, praėjusią vasarą treniravęs Lietuvos regbio-7 rinktinę ir padėjęs jai sugrįžti į Europos elitą.


Naujame sezone „Geležinį vilką“ treniruos Lietuvos regbio-15 ir regbio-7 rinktinių narys, pastaruosius metus Anglijoje dirbantis šiaulietis Dovydas Taujanskas.

Nors ir neturėdama didelių finansinių galimybių. „Geležinio vilko“ sporto mokykla neliko abejinga susidariusiai situacijai šalyje ir skyrė paramą Vilniaus miesto medikams.


„Turime suprasti, kad šie žmonės kaunasi pirmose kovos su virusu linijose, kad nuo jų priklauso kaip greitai šimtai Geležinių vilkiukų ir tūkstančiai kitų vaikų ir jaunimo galės sugrįžti į mokyklas, stadionus. Regbis - matyt pats komandiškiausias žaidimas pasaulyje, todėl privalome būti nors ir mikroskopiniu bet aktyviu kovos su virusu komandos nariu. Žemai lenkiamės ir tvirtai spaudžiame ranką Jums, Lietuvos medikai“, - rašoma „Geležinio vilko“ žinutėje.


„Geležinio vilko“ komandos vadovas Audrius Jakutis džiaugiasi, kad seniausias veikiantis Lietuvos regbio klubas tvirtai atsistojo ant kojų. Nors vis dar netrūksta nuoskaudų dėl regbio situacijos Vilniuje, keblumų siekiant rungtyniauti TOP lygoje, o ir šių metų sezoną trumpina nežinomybė dėl karantino, A. Jakutis į ateitį žvelgia optimistiškai.


- „Geležinis vilkas“ praėjusiais metais triumfavo Lietuvos regbio I grupės čempionate. Kas lėmė šį laimėjimą ir ką jis reiškia klubui?


- Pirmiausia noriu pasidžiaugti ne tik vyrais, bet ir jaunimu. Visose amžiaus grupėse „Geležinio vilko“ jaunimas laimėjo apdovanojimus, o bent dvi komandos tapo čempionėmis. Nelabai daug komandų yra Lietuvoje, kurios taip puikiai pasirodė. O priežastys yra elementarios - motyvacija, nusiteikimas, puikūs treneriai, kurie savo darbą atliko kokybiškai. Taip pat tiek žaidėjus, tiek vadovus į priekį stūmė nuo seno išlikusios nuoskaudos. Šių laimėjimų nebūtų be mūsų klubo dalininkų, kurie skiria dideles lėšas mūsų komandai. Keliu kepurę prieš Oliverį Ortizą, Admundą Butkų, Chrisą Butlerį, kurie tikėjo mumis net tada, kai pats abejojau, ar išgyvensime. Per sezono uždarymą sakiau jiems, kad pagaliau kažkiek skolos už jų indėlį gražinome.


Taip pat šių pergalių nebūtų be sėkmingo loterijos bilieto, kurį ištraukėme kartu su Lietuvos regbio federacija. Treneris iš PAR P. Rossas-Allenas įnešė labai gerą emociją, atliko vadinamąjį „spyrį į užpakalį“ žaidėjams. Vyrai natūraliai patikėjo savimi. Viskas prasidėjo nuo elementarių dalykų treniruotėse, apie kuriuos patyrę sportininkai net negalvojo, kad verta kreipti dėmesį. Bet pasirodo, kad nuo to reikėjo pradėti. Tada atsirado kamuolio lipimas prie rankų ir vyrai suprato, kad buvo verta. Pasiekti rezultatai kalba patys už save. Nepraradau vilties, kad dar jį ateityje susigrąžinsime.


Verta paminėti kapitoną Ervidą Bakutį, kuris savo užsidegimu ir pavyzdžiu subūrė naują, jauną komandos branduolį ir pritraukia vis naujus žaidėjus. Taip pat džiaugiuosi komandos užsieniečiais. Kartais pasakau žaidėjams, kad kai kurie užsieniečiai pagal požiūrį į „Geležinį vilką“ yra didesni patriotai nei vilniečiai.


Tikimės, kad šis laimėjimas padės atkreipti dėmesį į mus. Mes atliekame didelį darbą - kreipėmės į savivaldybę, teikėme paraiškas fondui. Tikiuosi, kad aukso medalis bus kažkoks argumentas. Ieškome lobistų, kurie galėtų kažkokiais būdais pateikti apie mus informaciją savivaldybei. Noriu tikėti, kad kažkokios paramos iš Vilniaus sulauksime. Su miesto vadovais sutarėme, kad į praeitį nesižvalgysime ir sieksime sukurti normalius santykius.


-  Kaip karantinas ir nukelta sezono pradžia pakeitė klubo gyvenimą?


- Patys matote, kas vyksta. Esame užsidarę namuose, visi dalinamės video su pratimais, sukuriame iššūkius vieni kitiems. Treneriai dirba nuotoliniu būdu. Pradžioje buvo tam tikra panika, nes neįsivaizdavome, ką daryti. Dabar vaikai yra prisijungę per internetines programas ir jie gali ne tik mokytis, bet ir treniruotis. Darbą jau pradėjo naujas treneris, kuris jau talpina naują medžiagą, įvairius pratimus. Iš to bus naudos, jeigu visa šita situaciją dėl viruso pasibaigs per mėnesį. Tuomet vyrai bent neapaugs taukais ir nenumirs per 20 min. aikštelėje. Bet jeigu tai tęsis 3-4 mėnesius, tai koncentraciją išlaikyti bus labai sunku. Aš tikiuosi geriausio, bet planuoju ir blogiausius variantus.


Džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė labai daug vaikų, visi yra patenkinti, mėgsta konkuruoti. Tai, kas padaryta per 10 metų, man suteikia didelį malonumą. Jau palengva pradedu dairytis, kas galėtų užimti mano vietą, nes tie 10 metų kainavo daug sveikatos ir nervų. Bet kokiu atveju, turime puikų trenerių kolektyvą. Augustas Taralis yra vienas geriausių vaikų regbio trenerių. Jo gebėjimas surinkti jaunimą man yra kažkokia mistika. Mes juokaujame, kad jeigu trenerio į mokyklą neįleidžia pro duris, tai jis įlipa per langą ir vis tiek į regbį atsiveda keletą vaikų. To trūksta kitiems treneriams, bet jie turi kitų teigiamų savybių. Taip vienas kitą ir papildome.


- Naujuoju treneriu paskirtas Dovydas Taujanskas. Ko tikitės iš jo?


- Kol kas pasirašėme trijų mėnesių sutartį bandomajam laikotarpiui, su ta minimi, kad sezonas prasidės gegužę. Bet norime ilgalaikio bendradarbiavimo. Tai jaunas, bet jau ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, treneriu dirbantis Anglijos mokykloje. Į darbą su juo žvelgiame su perspektyva. Kalbėjomės ne su vienu treneriu, bet įvertinus finansus ir perspektyvas, nusprendėme pasirinkti Dovydą. Mūsų komanda jauna, todėl reikia augti kartu. O D. Taujanskui tai taip pat turi būti stimulas, nes jis galės įgauti patirties su, kaip aš sakau, rimta vyrų komanda (šypsosi, - red. past.). Daug tikimės tiek iš Dovydo, tiek iš komandos.


- Kasmet tobulinate savo stadioną Verkių gatvėje. Kokių planų turite dėl jo?


- Turime didelių planų. Pagrindinė aikštė kaip ir atitinka praktiškai visus reikalavimus rungtynėms. Didžiausia problema buvo dėl apšvietimo, nes, ypač rudenį, jau pradeda anksti temti, ir žmonės turėdavo treniruotis tamsoje. Iš savivaldybės jau gavome žodinį sutarimą, kad turėsime apšvietimą. Suprantame, kad dėl situacijos su virusu tai gali nusikelti į kitus metus, bet esame įsitikinę, kad jie tą padarys. O patys rengiamės šalia pasidaryti dirbtinės dangos aikštelę, jei pavyks - dengtą. Tai leistų Verkių specialiosios mokyklos vaikams visus metus turėti užsiėmimus lauke, o mums tai būtų ne žingsnis, o visas šuolis į priekį, nes dabar mums praktiškai neįmanoma Vilniuje rasti salę, kur galėtume sutalpinti visų amžiaus grupių vaikus. Per žiemą mes prarandame praktiškai visus įgūdžius ir pavasarį vėl iš naujo tenka mokytis žaisti. Su dengta aikštele išspręstume didelę problemą ir tada Šiauliai mūsų turės iš tikro bijoti (šypsosi, - red. past.).


- Kokie „Geležinio vilko“ tikslai artimiausiais metais?


- Jau šiemet pateikiau prašymą dėl galimybės patekti į TOP lygą, pereinamųjų rungtynių, bet atsakymo nesulaukėme ir su rėmėjais nusprendėme, kad nebegalime ilgiau delsti. Liekame Lietuvos čempionate, bet ambicijų mes turime. Manau, kad anksčiau ar vėliau mes TOP lygoje būsime. Didelių planų šiems metams nekuriame. Šiais metais, matyt, pagrindinis tikslas bus išgyventi ir ruoštis ateičiai.

Daugiau naujienų iš kategorijos Kitas sportas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas