imtynes.lt 2011 m. gegužės 3 d. 21:19 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Daugiausia aukso medalių - šeimininkams

Net 194 imtynininkai iš šešių šalių dalyvavo „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ mokyklos 60–mečio proga surengtose graikų-romenų imtynių varžybose

Artūro Ševelkovo nuotr.
   

Kauno policijos mokymo centro sporto salėje  vykusiame turnyre dalyvavo sportininkai Ukrainos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir, aišku, iš visos Lietuvos miestų ir rajonų.
 

Vienas turnyro organizatorių Saulius Liaugminas pasakojo, kad varžybų dalyvius sveikino Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas, Kauno „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ mokyklos direktorius Evaldas Skyrius.
 
Sporto veteranai, treneriai, žinomi sportininkai ir rėmėjai, prisidėję prie turnyro organizavimo, buvo pagerbti ministro pirmininko kanclerio, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento, Kauno miesto kūno kultūros ir sporto skyriaus, bei „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ mokyklos padėkomis. 

Populiari vieta varžybose buvo imtynių istorijos nuotraukų stendai.  Savo programą parodė „Centro“ sporto mokyklos meninės gimnastikos auklėtinės.  Imtynininkų kovas stebėjo Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis, kuris savo imtynių meistriškumą Kaune tobulino keturis metus.
 

S.Liaugminas paminėjo, kad imtynininkų kovos pasižymėjo didžiuliu atkaklumu. Penkiolikoje svorių kategorijų daugiausiai aukso medalių, net septynis, iškovojo lietuviai. Penki nugalėtojų apdovanojimai iškeliavo į Rusijos miestus Karaliaučių (Kaliningradą), Raušius (Svetlogorskas), Ragainę (Nemanas) ir Tilžę (Sovietskas). Trys čempionai tapo sportininkai iš Kauno, du iš Visagino,  po vieną iš Marijampolės, Vilniaus, Ukrainos (Kostopolis), Latvijos (Daugpilis) ir Baltarusijos (Gardinas).
 

„Žinoma, neišvengta smulkių traumų. Tačiau, tai vis dėlto dvikovinis sportas, todėl situacijos nedramatizuojame. O kai kuriuos nesklandumus su kaupu užpildė aukšto lygio dvikovos. Pamenu, prieš kelis metus atvykė ukrainiečiai vartė mūsiškius kaip škvalas sausašakes nuo medžių. Na, o šįmet svečiai iš Ukrainos liko su nosimi – jie iškovojo tik vieną „auksą“. Apie ukrainiečius daug pasakoti nereikia – vien Kostopolio sporto internate mokosi ir pratybas lanko virš dviejų šimtų atletų. Todėl nuoširdžiai didžiuojuosi lietuvių pažanga“, – negailėjo pagyrimo žodžių Saulius Liaugminas.
 

„Na, tiesiog negaliu nepagirti vilniečio Andriaus Jurevičiaus. Sostinės imtynininkas Kaune darė stebuklus. Išklibinti ir nurident varžovą, ypač trečiam kėlinyje ir, ypač, jei varžovas Ukrainos čempionas – tikrai prilygsta mažam stebuklui“, – pridūrė S.Liaugminas. 

                                           
Vaikų amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 27 kilogramų (12 dalyvių) finale susitiko visaginietis Sergejus Kolodinas (treneris Vitalijus Nagovicinas)  ir kaunietis Elvijus Jonaitis (treneris Gintaras Bukauskas). Mano nuomone tai buvo viena iš gražiausių turnyro finalinių kovų.  Imtynininkai savo meistriškumą rodė efektingais metimais, kurie buvo palydimi žiūrovų plojimais. Iki pat kovos pabaigos nebuvo aišku, kas laimės. Šį kartą savo pranašumą įrodė Visagino atletas.
 

Svoryje iki 34 kilogramų (13 dalyvių) finale kovojo marijampolietis Vilius Savickas (treneris Vitas Adomavičius) ir Kauno atstovas Ignas Bukauskas (treneris ir tėtis Gintaras Bukauskas). Ir vėl kova pasižymėjo atkaklumu, ir vėl namų sienos ir sirgalių palaikymas nepadėjo. Pergalę pasiekė marijampolietis.
 

Svorio kategorijoje iki 39 kilogramų (9 dalyviai)  čempionu nesunkiai tapo kaunietis  Arminas Lygnugaris (treneris Algimantas Raupelis) kuris finale susitiko su Šiaulių rajono imtynininku Vilium Kaubre (treneris Alvydas Tylenis).
 

Ukrainos atstovas Vasilijus Zachožijus triumfavo svorio kategorijoje iki 42 kilogramų ( 7 dalyviai). Ukrainietis finale įveikė Tadą Dragūną (treneris Vaidotas Dovydaitis) iš Tauragės.
 

Jaunučių amžiaus grupėje svorio kategorijos iki 35 kilogramų (18 dalyvių) finale susitiko du Rusijos atletai. Čempionu tapo Aleksandras Šeglovas, kuris finale nugalėjo Damirą Počajevą.
 

Svorio kategorijoje iki 38 kilogramų ( 13 dalyvių) pirmąją vietą iškovojo Dmitrijus Perechelašvilis  iš Visagino (treneris Vitalijus Nagovicinas). Dmitrijus nesunkiai pasiekė finalą, tačiau lemiamoje kovoje teko gerokai paplušėti dvikovoje su Jevgenijumi Grigenča iš Baltarusijos.
 

Svorio kategorijoje iki 45 kilogramų (20 dalyvių) finale susitiko rusas Arslanas Zubairovas ir joniškietis Donatas Gudmonas (treneris Rytis Keršys).  Čempionu tapo Rusijos pirmenybių penktos vietos laimėtojas  Arslanas Zubairovas.
 

Svorio kategorijoje iki 49 kilogramų (10 dalyvių)  nugalėtoju tapo kaunietis Titas Kerševičius (treneris Saulius Liaugminas), finale nugalėjęs Joniškio atstovą Darių Gudmoną (treneris Rytis Keršys).
 



Jaunių amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 50 kilogramų ( 5 dalyviai)  nesunkai pergales iškovojo ir čempionu tapo Colokas Chačetrianas iš Rusijos.
 

Svorio kategorijoje iki 54 kilogramų ( 17 dalyvių)  finale susitiko vilnietis Andrius Jurevičius (treneris Eduardas Fainšteinas)  ir praeitų metų Ukrainos jaunių čempionas, sporto meistras Romanas Pacurkovskis. Nugalėtojui išaiškinti prireikė trijų kėlinių. Po atkaklios kovos pergalę iškovojo Andrius Jurevičius.
 

Kaunietis Paulius Ivanauskas (treneris Gintaras Bukauskas)  ir latvis Aleksandras Jurkjanas iš Daugpilio susitiko svorio kategorijos iki 58 kilogramų (16 dalyvių) finale. Kova buvo labai atkakli, tačiau  pergalės labiau norėjo kaimynas iš Latvijos, kuris ir tapo šios svorio kategorijos nugalėtoju.

Rusijos imtynininkai Sergejus Maksimenko ir Aleksejus Totolajevas grūmėsi svorio kategorijos iki 69 kilogramų (14 dalyvių)  finale. Pajėgesnis buvo S.Maksimenko.
 

 Lemiamoje svorio kategorijos iki 76 kilogramų (12 dalyvių) finale susitiko marijampolietis Edvinas Venteraitis (treneris Karolis Čiupkevičius)  ir Baltarusijos atletas Antonas Dmitričenko. Po atkaklios imties išryškėjo nežymi sportininko iš Gardino persvara.
 

 Jaunimo amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 63 kilogramų (15 dalyvių)  finalinėje imtyje susitiko kaunietis Tomas Proškus (treneris Saulius Liaugminas) ir Tigranas Petrosianas iš Karaliaučiaus. Nors Tomas laimėjo pirmąjį kėlinį, tačiau po apmaudžios klaidos vis dėlto pralaimėjo sportininkui iš Rusijos.
 

 Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų (13 dalyvių) finalinėje imtyje susitiko kaunietis Denas Markūnas (treneris Vidas Paleckis) ir latvis Sergejus  Mironovas.  Nors Latvijos imtynininkas buvo šiek tiek lengvesnis, tačiau daugiau ragavęs aukšto rango tarptautinių varžybų. Todėl buvo labai malonu, kad Denas pasiekė pergalę ir iškovojo aukso medalį.
 

Nepaisant sunkmečio, šalies imtynių treneriai dirba sukandę dantis ir atranda vis naujų gabių atletų. Jiems tenka konkuruoti su kolegomis iš komandinių sporto šakų, kurie, tiesiogine prasme, „iššluoja“ mokyklas. Toli gražu ne kiekvienas mokinys nori arti ant kilimo, kuomet jų bendraamžiai bumsi kamuoliu ant žaliosios vejos arba krepšinio aikštynuose.   
 

Dar vieną perliuką atrado Vitalijus Nagovicinas. Šįkart ant kilimo puikiai kovojo visaginietis Sergejus Kolodinas (27 kg). Vitalijaus auklėtinis nugalėjo varžybų favoritą Aistį Liaugminą. Kitus priešininkus įveikė be didesnio vargo. 
 

Sparčiai progresuoja Vilius Savickas (34 kg). Trenerio Vyto Adomavičiaus auklėtiniui tik 10 metų, ant kilimo neišsiskiria ypatingais duomenimis, net nepanašus į superatletą. Tačiau puikiai skaito situaciją ant kilimo, gerai paruoštas techniškai, įvaldęs sudėtingų veiksmų arsenalą – atlieka metimus per save, skraidina varžovus per dubenį ir per petį, vienu žodžiu, nugalėtoju tapo pelnytai.
 

Jaunučių amžiaus grupėje pergalę po pergalės skina Titas Kerševičius (49 kg). Trenerio Sauliaus Liaugmino auklėtinis kovoja užtikrintai. Ateityje, manau, bus vienas Lietuvos jaunių rinktinės lyderių. Titas kruopštus treniruotėse, fiziškai stiprus ir greitas, puikiai ginasi parteryje.  Kaunietis noriai einą į „kryžių“. Iš šios padėties meta per save ir atlieka „dubenį“. Titas neatsitiktinai šalies jaunučių pirmenybėse pakilo ant nugalėtojų pakylos. Manau, kad Titas neleis broliams Galkinams ir Airidui Danusevičiui užmigti ant laurų.
 

Joniškio garbę gynė septyni sporto centro imtynininkai. Geriausiai sekėsi kovoti broliams dvyniams Donatui ir Dariui Gudmonams, kurie varžėsi tarp jaunučių. Donatas Gudmonas (45 kg) lengvai įveikė tauragiškį, lenką ir latvį. Lemiamą kovą dėl pirmos vietos Donatas pralaimėjo labai stipriam rusui ir iškovojo antrąją vietą.
 

Puikiai sekėsi ir Dariui Gudmonui (49 kg). Darius laimėjo tris kovas, įveikdamas du latvius ir rusą. Imtį dėl pirmos vietos joniškietis pralaimėjo sunkesniam , fiziškai stipresniam kauniečiui ir iškovojo sidabro medalį.
 

Gerai kovojo Karolis Pociūnas (35 kg). Jis nugalėjo baltarusį ir lenką. Kovoje dėl patekimo į finalą Karolis truputį nusileido rusui, o kovoje dėl trečios vietos teko pripažinti latvio pranašumą. Tad, iškovota penktoji vieta. Tarp vaikų kovojęs Antanas Janušas (39 kg) įveikė vilnietį, bet pralaimėjo kuršėniškiui bei rusui ir liko penktas.
 

Buvęs Joniškio sporto centro auklėtinis Denas Markūnas (84 kg) sėkmingai kovojo tarp jaunimo. Denas įtikinamai įveikęs marijampolietį Aivarą Ruočkų ir latvį Sergejų Mironovą iškovojo pirmąją vietą.
 



Daugiau naujienų iš kategorijos Ringas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas