Marytė Marcinkevičiūtė 2018 m. sausio 29 d. 10:52 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Žiemos žaidynėse netrūksta atkaklių kovų

Jau devintą kartą žiemos žalgiriados stalo teniso, šaškių ir šachmatų finalinės varžybos vyko Alytuje. Jose dalyvavo apie 200 žalgiriečių.

„Žalgiris“ žiemos žaidynės Alytuje.
Marytės Marcinkevičiūtės ir Stefano Milčevičiaus nuotr.
„Žalgiris“ žiemos žaidynės Alytuje.
   
Šiemt vykstančios 29-osios Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ žiemos žaidynės skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. 
 
Alytuje – idealios sąlygos rengti žaidynes, nes viskas – po vienu stogu. Stalo teniso varžyboms buvo skirta pagrindinė Sporto rūmų arena, o šachmatų ir šaškių varžybos vyko greta esančiose erdviose patalpose.  Sportininkams iš rūmų niekur nereikėjo eiti, kavinėje buvo galima pasistiprinti.  

Per iškilmingą žaidynių atidarymą sportininkus sveikinęs varžybų vyr. teisėjas, „Žalgirio“ draugijos generalinis sekretorius Vytas Nėnius dėkojo Alytaus savivaldybei bei Sporto ir rekreacijos centrui, kad jie visada svetingai priima žalgiriečius. 

Alytaus savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius pasidžiaugė, matydamas tokį gausų sportininkų būrį ir draugijos tęsiama gražia tradicija. Meras pabrėžė, kad, priimdami žaidynių dalyvius, jie stengėsi sudaryti kuo geresnes sąlygas jiems rungtyniauti. 

Už sudarytas puikias sąlygas „Žalgirio“ draugija padėkojo merui, V. Nėnius jam įteikė dovaną. 

Taip pat žalgiriečiai su 60 metų jubiliejumi pasveikino Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėją Adomą Andrušaitį bei 55 m sukaktį pažymintį Sporto ir rekreacijos centro trenerį Kęstutį Dambrauską.   

Alytiškiams tai buvo dviguba šventė: žiūrovai galėjo stebėti ir žalgiriečių kovas, ir geriausiųjų 2017 m. Alytaus sportininkų apdovanojimus.   

Kovomis Alytuje „Žalgirio“ žiemos žaidynės nesibaigs. Vasario 10-11 d. jos toliau vyks Ignalinoje, lenktyniaus kovos kalnų slidininkai ir slidininkai. 

Stalo tenisas


Miestų grupėje nugalėjo Vilniaus III komanda (Marius Urbelis, Artūras Pilypas ir Ligita Sakavičienė), 2. Alytus, 3. Panevėžys.
 
Rajonų grupė: 1. Šalčininkai (Viktoras Frizelis, Tomas Lebedas ir Aneta Barkovskaja-Šmigelska), 2. Birštonas, 3. Lazdijai. 

Jėgas bandė 6 miestų ir 19 rajonų komandų. Kovota prie 10 teniso stalų. Varžybų vyr. teisėjas alytiškis Zenonas Gramackas apgailestavo, kad šįkart varžybose nedalyvavo kauniečiai. 

„Miestų grupėje stiprios trys Vilniaus ir Panevėžio komandos, tarp kurių visą laiką vyksta pagrindinė kova.  Rajonų grupėje meistriškumu išsiskiria Šalčininkų, Lazdijų ir Utenos komandos, kurios bus pagrindinės favoritės laimėti medalius“, - prieš varžybas teigė Z. Gramackas. 
 
Stalo teniso varžybas aptarnavo net šeši tarptautinės kategorijos arbitrai: kauniečiai  Kazimieras Gaigalis ir Romualdas Stankevičius, vilniečiai Arvydas Litvinas ir Gediminas Gataveckas, marijampolietis Aloyzas Budrys ir alytiškis Z.ramackas. 

Visus varžovus nugalėjo vilniečiai. Vilniaus III komandos žaidėjas, „Danske“ banko teisininkas Marius Urbelis teigė, kad jų pergalę nulėmė tai, jog komandoje buvo visi trys vienodo pajėgumo žaidėjai.

„Mes, mėgėjai, nuomojamės sporto salę ir treniruojamės dukart per savaitę, dalyvaujame įvairiose varžybose.  Alytuje sunkiausiai buvo žaisti su alytiškiais, kuriuos nugalėjome 3:1“, - sakė M. Urbelis, kuris žalgiriados čempionu tapo pirmą kartą. Jis – buvęs kelmiškis, stalo tenisą pradėjo žaisti dar mokykloje ir su rakete nesiskiria iki šių dienų.  

„Kelmė – tinklinio mietas, tinklinį žaidė mano tėtis ir brolis, o aš nepasižymėjau gerais fiziniais duomenimis ir pasirinkau stalo tenisą. Stalo tenisą irgi žaidė visa mūsų šeima“, - sako M. Urbelis, su komandos draugais žaidžiantis Lietuvos stalo teniso antroje lygoje.
 
Jis pasidžiaugė, kad „Žalgirio“ žaidynėse vilniečiams atstovavo net trys komandos. „Per žaidynes buvo smagu su visais pabendrauti, kadangi esame geri pažįstami.  Vilniaus sporto salės, kur treniruojamės, visai kitokios, o Alytaus sporto rūmuose - daug erdvės, prie to reikėjo priprasti. Kamuoliukas čia skriejo visai kitaip, todėl savo žaidimu nebuvau patenkintas, nors ir laimėjau aukso medalį“, - sakė M. Urbelis. 
 
Vieni favoritų panevėžiečiai (Bronius Kišūnas, Povilas Bagužis ir Ligita Vielienė) nebuvo nusiminę trečiąja vieta. Komandos lyderis sporto meistras P. Bagužis teigė, kad jie garbingai kovojo iki paskutiniosusitikimo.  

„Nelaimėjome šiemet, laimėsime kitąmet‘, - sakė Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso treneriu dirbantis P. Bagužis.  

Ypač nesėkmingai P. Bagužiui susiklostė pogrupio varžybos su Vilniaus I komanda, kur jis pralaimėjau abu susitikimus. –Tai man buvo šaltas dušas, kuris vėliau kaip reikiant įkaito“, - sakė panevėžietis. Jo komandos žaidėja Ligita Vielienė pridūrė, kad nors programa maksimum neįvykdyta, bet jai sekėsi žaisti gerai – pralaimėjo tik vieną susitikimą.

Rajonų grupėje antrąja vieta ypač džiaugėsi birštoniečiai ir jų komandos talismanas gydytoja Jurgis Janulis, kuris stebėjo visas varžybas.  Jaunystėje gydytojas stalo tenisą irgi mėgėjiškai žaidė. Jo kolegos medikai, bičiuliai, su kuriais jis žaidė, dabar jau 10 metų Birštone rengia J.Janulio vardo stalo teniso varžybas.

Šiemet J. Janulio taurės turnyras vyks kovo 3 d. „Birštoniečiai man dovaną jau pateikė.  Tikrai esu nustebintas žaidynėse užimta jų antrąja vieta. Vadinasi, Birštonas moka žaisti stalo tenisą“, - sakė gydytojas.  

Šachmatai 
 
Čia sėkmė lydėjo Vilniaus šachmatininkai (14,5 taško), kurie aplenkė Utenos (13,5) ir Radviliškio (12,5) komandas.  
 
Moterų turnyro laimėtojos: 1. Gintė Gaižauskaitė (Vilnius), 2. Diana Pažėrienė (Elektrėnai), 3. Virginija Savickienė (Ukmergė) – po 5 taškus.

Vyrų turnyro laimėtojai: 1. Martynas Taucius (Klaipėda) - 6 taškai, 2. Karolis Šimonis (Vilnius) - 6, 3. Jonas Kubilius (Raseiniai) - 5,5. 

Į šachmatų varžybas susirinko 18 komandų, kurių kiekvienai atstovavo du vyrai ir viena moteris. Varžybų metu buvo išaiškinti ir geriausi asmeninių varžybų šachmatininkai. 

Alytuje šįkart nebuvo varžybų vyr. teisėjo, tarptautinės kategorijos arbitro Jono Sidabro sūnų Jono ir Igno, kurie ankstesniais metais visada padėdavo tėvui. 

Baigę gimnazijas, sūnūs išvyko studijuoti į Vokietiją: Jonas medicinos mokslo žinių siekia Diuseldorfe, o Ignas Štutgarte studijuoja ekonomiką. 

Pasak J. Sidabro, „Žalgirio“ žaidynių šachmatininkų bendruomenė kasmet nekantriai laukia. Nors varžybos skirtos ne profesionaliems šachmatininkams, tačiau sutraukia nemažai pajėgių sportininkų. 

Žalgiriečių žaidynėse visada dalyvauja tarptautinis arbitras, žaidėjas ir treneris šiaulietis Gintautas Plungė, daugkartinis Lietuvos čempionas alytiškis Donatas Baranauskas ir kiti žinomi šachmatininkai.


Moterų turnyro laimėtoja – Vilniaus universitete antrame kurse mediciną studijuojanti G. Gaižauskaitė neslėpė, jog, siekiant nugalėti, jai reikėjo kaip reikiant pakovoti. 

Ji laimėjo keturias partijas, dvi sužaidė lygiosiomis ir vieną pralaimėjo bronzos medalininkei V. Savickienei.  

Šachmatais prieš 10 metų V. Gaižauskaitę  išmokė žaisti senelis. „Nelabai tikėjausi laimėti, nes dabar pagrindinį dėmesį sutelkiau mokslui ir fechtavimui. Reikėjo judesio, todėl ir pasirinkau šią sporto šaką. Pratybas lankau pirmus metus, mano treneris - Rimas Kalnutis. Vasario mėnesį žadu dalyvauti Lietuvos fechtavimosi čempionate, dalyvausiu špagininkių turnyre“, - sakė G. Gaižauskaitė.   

Vyriausias turnyro žaidėjas buvo 85-erių elektrėniškis Reinoldas Bačianskas, Elektrėnuose kažkada įkūręs šaškių ir šachmatų klubus. 

„Esu antro atskyrio žaidėjas, nesiekiu meistriškumo. Man svarbu, jog Elektrėnuose gyvuotų šakės ir šachmatai. Dėl šių sporto šakų aukoju visą savo gyvenimą“, - sakė elektrėniškis. 

R. Bačianskas netgi prisiminė savo istorinę pergalę jaunystės metais prieš legendinį Isaką Vistaneckį. Tada Elektrėnuose jam pavyko nugalėti šį garsųjų Lietuvos šachmatininką. 

Šaškės

 
Dėl apdovanojimų rungtyniavo 22 komandos. Varžybų vyr. teisėjas vilnietis Grigorijus Leibovičius teigė, jog pagrindinė kovas dėl medalių vyks tarp Šiaulių (jiems atstovavo sporto meistras Arūnas Bučinskas, Rimantas Dinius ir stipri pirmosios lentos žaidėja Sandra Laurutienė) ir Alytaus (sporto meistrai Donatas Baranauskas, neseniai 60 metų jubiliejų šventęs Romas Matulevičius bei Irena Karsokaitė) komandų. 
Stipri buvo ir Elektrėnų ekipa, kur prie pirmosios lentos žaidė Lietuvos didmeistris Anatolijus Šugajevas. 

„Alytuje labai puikios sąlygos rungtyniauti, daug erdvės. Šilta, puikus apšvietimas. Šaškininkai stiprūs, yra su kuo pažaisti. Pirmieji turai lyderių neišryškino, nugalėtojai  paaiškės tik paskutiniajame ture. Šįkart silpniau rungtyniauja 2016 m. žalgiriečių čempionė Vilniaus komanda, kuri atvyko be susirgusio savo lyderio Valiaus Karaliaus“, - kalbėjo varžybų vyr. teisėjas G. Leibovičius. 

Vyriausia šaškių varžybų dalyvė - 84-erių druskininkietė Elena Rapkauskienė. Ją organizatoriai apdovanojo draugijos kepuraite.

„Žalgirio“ žaidynėse dalyvavau daug kartų, tik niekada nelaimėjau medalio. Dabar laimėjau dvi partijas, vieną sužaidžiau lygiosiomis, o kokia tris ar keturias pralaimėjau. Man žaidynės labai patinka, nes jose vyrauja ypatingai draugiška atmosfera. Kovo pabaigoje man sukaks 85-eri, bet šaškėmis tikrai ir toliau žaisiu.Namie žaidžiu su savo pažįstamais, nes jie žino, kad šaškės - mano didžiausias aistra. Žaisti šaškėmis nuo šešerių metukų mane išmokė tėvelis, dirbęs girininku Utenoje, po to Dauguose ir Tytuvėnuose. Šeimoje nebuvau vienintelė šaškininkė. Žaidė ir mano vyras, Sibiro tremtinys, o dabar jau šviesaus atminimo, ir sūnus“, - sakė E. Rapkauskienė. 
     
Kaip ir praėjusiais metais, geriausiai pasirodė Alytaus šaškininkai (Romas Matulevičius, Donatas Baranauskas ir Irena Karsokaitė) – 30 taškų. Antri – šiauliečiai (30), treti – varėniškiai (25).
 
„Su Šiauliais kovėmės iki paskutinio kraujo lašo. Viską lėmė paskutinysis susitikimas. Šiauliečiai nugalėjo Trakus 4:2, o mes tokiu pačiu rezultatu klaipėdiečius. Pergalė mums nulėmė geresnis koeficientas“, - džiaugėsi alytiškių lyderis, 74-erių D. Baranauskas.
 
Jis žalgiriadoje laimėjo penkias partijas ir dvi sužaidė lygiosiomis.  

Ar seniai žaidžiate šaškėmis?,-  paklausiau D. Baranausko. 
Mano pirmais turnyras - 1959-aisiais laimėtos Prienų moksleivių pirmenybės. Po to mokiausi Kauno politechnikume, pradėjau lankyti vieną šaškių klubą. 

Gavus pakyrimą dirbti dėstytoju Ukmergės profesinėje techniko mokykloje, joje praleidau 15 metų. Patekau į „Nemuno“, o vėliau į Lietuvos rinktinę. 1977-aisiais per Lietuvos šimtalangių šaškių pirmenybes įvykdžiau sporto meistro normą.  

Kadangi gimiau ir augau Alytaus rajone, 1978-aisiais mane prikalbino grįžti į Alytų. Pasiūlė dirbti treneriu. Subūriau jaunųjų šaškininkų būrelį ir po ketverių metų laimėjome Lietuvos moksleivių spartakiados varžybas.

Kokia svariausia jūsų pergalė?
1988–aisiais tapau Lietuvos greitųjų šaškių čempionu ir pelniau 17 pergalių iš 18. Tokio rezultato man daugiau nepavyko pakartoti. 
 
Lietuvos čempionu, daugiausiai susirašinėjant, tapau 14 kartų. Tuo metu, kai mokiausi, pagrindinis tobulėjimo būdas Lietuvoje buvo susirašinėjimas. Su didmeistriais ir meistrais žaisdavau ir SSRS čempionatuose.
 
Ar Alytuje turite geras sąlygas žaisti šaškėmis?
Geras, mums yra išskirtos patalpos buvusioje internatinėje mokykloje, kur treniruojamės, rengiame turnyrus. Niekuo negalime skųstis.

Vasario mėnesį vyks Jotvingių taurės varžybos, kuriose dalyvausiu. Pats rimčiausiais mano išbandymas – rudenį įvyksiantis komandinis Lietuvos čempionatas. 
 
     
 
 
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Kitas sportas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas